Buddy: Dette er ingen sikker bil

Vil redde miljøet – men hva med egen sikkerhet ...

Liten og søt, men er den sikker?
Liten og søt, men er den sikker?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. Vi i familien har endelig bestemt oss for at vi trenger en bil nummer to. Det vil bli en typisk ”konebil”, med jobb-, butikk-, skole- og treningskjøring og vi har ikke behov for mer enn to seter. Vi er også opptatt av miljøet og har nå sett på en søt, liten grønn Buddy elektrisk bil. Det blir nok jeg som kommer til å kjøre den mest, og jeg er litt nysgjerrig på å høre hva du mener om sikkerheten i disse?

Benny svarer:

Hei sann!

Ære være dere for at dere er opptatt av miljøet – det er bra!

Jeg skjønner godt at du er litt skeptisk til sikkerheten i disse små bilene. Det vil si – det er ikke biler engang – men motorsykler – derfor er det ingen krav til kræsjtester etc. Elbilene mangler mye av sikkerhetsutstyret du finner selv i de minste og billigste bilene.

Iveren etter å få flere elbiler på veien rimer i mine øyne dårlig med regjeringens nullvisjon når det gjelder trafikkulykker. Man har vært mest opptatt av å fase inn elbiler, og gir dem store fordeler. Og man har valgt å se bort fra at det fakta elbilene har til dels elendige sikkerhetsløsninger.

Innimellom så blir jeg litt misunnelig på elbilene når de suser forbi meg i kollektivfeltet, mens jeg selv sitter i en saktegående kø. Men jeg er ikke i tvil om hvor jeg ville sitte om jeg ble påkjøre bakfra av en stor bil eller buss.

Jeg er i utgangspunktet positiv til både elbiler og ny teknologi med tanke på miljøet, men det må ikke gå på bekostning av sikkerheten i trafikken. Det gjør det med en Buddy.

Om dere etter denne ”tiraden” fortsatt velger å gå for Buddy, så blir mitt råd: Kjør defensivt!

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Vi var på langtur med el. bil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: