Bruktbilkjøperne blir svindlet

Uærlige selgere herjer. Pass på så du ikke blir lurt.

En Audi A4 har blitt brukt som lokkemiddel en rekke ganger. Flere har latt seg lure og betalt forskudd på bilen.
En Audi A4 har blitt brukt som lokkemiddel en rekke ganger. Flere har latt seg lure og betalt forskudd på bilen.

Naive bruktbilkjøpere lar seg stadig lure. Det er mange skrekkhistorier om folk som enten har betalt forskudd eller hele kjøpesummen på biler som rett og slett ikke finnes.

Nå forteller Dagbladet om en 26-åring fra Oslo som innrømmer at han styrer en svindeloperasjon på finn.no som bare så langt i år har kostet nordmenn over 150 000 kroner. Oppskriften er både kynisk - og innbringende

Lokker med Audi

- Vi legger ut bilannonser og tar betalt på forskudd av hele kjøpsprisen eller for å holde av, men så leverer vi ikke bilene, sier mannen til Dagbladet.

Lokkebilen har vært brukt en rekke ganger. Det er en 1999-modell Audi A4 1,8 T quattro som er nesten oppsiktsvekkende gunstig priset. Og her som så ofte ellers: Hvis noe ser for rimelig ut, er det som regel det også.

Les mer om denne A4-generasjonen - klikk her

Vær på vakt!

- Jeg kjenner til flere slike historier og det er all grunn til å være på vakt, både når du skal selge og kjøpe bil, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

- Det er dessverre mange aktører i dette markedet som har uærlige hensikter. Dessverre er det også mange naive kjøpere og selgere. Den kombinasjonen kan gi svært uheldige konsekvenser.

Engelsk liga

- For en tid tilbake var en engelsk liga aktiv i Norge. Da med litt motsatt utgangspunkt. De viste nemlig interesse for biler som var til salgs. De betalte med sjekk - og sjekkene var alltid på høyere beløp enn salgssummen.

Dermed måtte selger sende det overskytende beløpet i retur. Men selvfølgelig var det ikke dekning for sjekken. Utspekulert - og dessverre var det flere som gikk på, sier Benny.

Bilkjøper stjal bilen - les mer her

Ta dine forhåndsregler

- Hva er ditt råd til de som skal kjøpe eller selge bil?

- Det er å være veldig forsiktig. Hvis du ikke kjenner vedkommende du handler med, må du ta dine forhåndsregler. Finn.no har utviklet en egen betalingsløsning. Bruk den hvis du finner bilen din der. Ellers er bankremisse trygt og sikkert. Husk bare at du ikke på noen måte må betale før du har fått bilen - og kontrakten er riktig utfylt.

- Heldigvis er de aller fleste folk ærlige og ordentlige og derfor går det som regel også bra. Men det er overhodet ingen grunn til å ta noen sjanser. Vær forsiktig, tenk worst case - så unngår du også å bli lurt, sier Benny.

Trimmet bilen? Nå blir du tatt