Bruktbilene fra Helvete: Skoda Fabia

BRUKTBILENE FRA HELVETE: Bli med å stemme i vår store kåring - i dag: Skoda Fabia.

Skoda Fabia
Skoda Fabia

Benny Christensen har lang erfaring innen bilbransjen, som bilselger, bilmekaniker og innen diverse andre stillinger. Han er Brooms bilekspert, og sammen med resten av Broom-redaksjonen og leserne på Broom.no har han plukket ut 20 kandidater til tittelen: "Bruktbilen fra Helvete".

Nå er det opp til deg å stemme fram én vinner!

Kandidat 11: Skoda Fabia

Les mer om bruktbilene fra helvete

Defekte hjullager en gjenganger

Første generasjon Skoda Fabia var en særdeles enkel bil – i alle fall i rimeligste utgave. Skulle du ha det enklere måtte du gå ut i skjulet og snekre deg en ola-bil.

Den bygger på samme plattform som VW Polo og Seat Ibiza, men i og med at den står på nederste trinnet i dette bil-hierarkiet både pris-, utstyrs- og motormessig – så er det ikke mye en bilfantast kan glede seg over her. Snarere tvert i mot. Det er en del å gremme seg over.

Elektrisk: Som nevnt er det lite utstyr i disse, men ikke desto mindre krangler den lille elektronikken som er. Varsellys som går av og på av seg selv uten grunn er et kjent problem. Og gjett om du blir lei av et instrumentpanel som roper ULV ULV (og plutselig en dag er det kanskje alvor)

Understell: Defekte hjullagre er en kjent og kjær gjenganger som gir kroner i kassa til Skoda-verkstedene. Med det samme vi er under bilen kan vi også nevne dårlige lenkarmer og at hylsa til foringene i stabilisatorstaget har en tendens til å brekke. Burde vært unødvendig!

Styring: På biler med elektrisk servostyring kan denne finne på å plutselig kutte ut, ganske spennende hvis det skjer i en sving. Hold deg i form, hvis du eier en av disse!

Motor: På biler med motorer på 997 cm og 1,4 liter (bensin) er det ikke uvanlig med defekt topp-pakning.

Karosseri: Særlig de første bilene hadde også store problemer med vannlekkasjer inn i bilen. Det var vel nummeret før de kom med lensepumpe som standard. En kjip bakdel er ofte litt mugg eller kjellerlukt i bilene, en fordel er at det er enkelt og dyrke championg i gulvet. Vindsus fra dører og sidevinduer må du også finne deg i.

Men noe positivt må det vel være? Så klart! Første generasjon Fabia er ekstremt rimelig på bruktmarkedet. Bare sjekk nøye før du kjøper!

Les om SUV-ene fra Helvete her

Stem på din kandidat til tittelen "Bruktbilen fra Helvete"

3251671

Hva mener du er bruktbilen fra Helvete? Skriv i kommentarfeltet under