2001_Kia_Sportage_Limited
2001_Kia_Sportage_Limited

Bruktbilene fra Helvete: Kia Sportage

BRUKTBILENE FRA HELVETE: Bli med å stemme i vår store kåring - i dag Kia Sportage.

Benny Christensen har lang erfaring fra bilbransjen, både som bilselger, bilmekaniker og diverse andre stillinger. Han er Brooms bilekspert, og sammen med resten av Broom-redaksjonen og leserne på Broom.no har han plukket ut 20 kandidater til tittelen: "Bruktbilen fra Helvete."

Nå er det opp til deg å stemme fram én vinner!

Kandidat 9: Kia Sportage

Les mer om bruktbilene fra helvete

Unntaket som bekrefter regelen

Det er ikke ofte man slakter en Østen-bil. I alle fall ikke på kvalitet. Så Kia Sportage blir på en måte unntaket som bekrefter regelen – så det holder. Og det er første generasjon med bensinmotor vi snakker om!

Motor og gir: Når man snakker om dårlig materialkvalitet i biler, er det ofte interiør man sikter til. Men ikke på Kia Sportage. Her snakker vi om elendig materialkvalitet på helt vesenlige deler som blant annet girkassehus og topplokk. Det hadde neppe vært dårligere om de hadde vært lagd av marsipan og tyggegummi.

Motor under kjøring: Et av de vanligste problemene på Kia Sportage er at bilen kveler seg, eller stopper, under kjøring. Her er det ofte EGI-kontroll-relèet eller en bensinpumpe, eventuelt en kombinasjon av begge. Hyggelig er det i alle fall ikke!

Bensintanker: Disse er laget av stål og det er ikke uvanlig at de lekker.

Elektronikk: Varsellamper kan gå på titt og ofte. Da er det gjerne feilkobling i det elektriske systemet. Varsellampen for motoren kan lyse, en vanlig feilkilde er lekkasje i innsugskanalene, eller at det er en gummiregulator som er gåen.

Drivverk og understell: Differensial, bremser, bensintank, hjullagre, forstilling - alt er gjengangerfeil på de eldste bilene.

Hvis du absolutt MÅ ha en Kia Sportage, så velg en så ny bil som mulig og med dieselmotor. Og kryss alle fingre du har!

Les om SUV-ene fra Helvete her

Stem på din kandidat til tittelen "Bruktbilen fra Helvete!"

3251671

Hva mener du er bruktbilen fra Helvete? Skriv i kommentarfeltet under