Bruktbil til én million - hva velger du?

Drømme-dilemmaet: Vi har funnet tre veldig gode forslag.

Mercedes GLK annonse
Mercedes GLK annonse

Det finnes mye på markedet som er innbydende å kjøpe – men for mange av oss stopper drømmen når vi kikker på prislappen.

Av og til er det imidlertid moro å lage seg et drømmedilemma. For eksempel: Hva kjøper jeg hvis jeg hadde rundt 1 million kroner til rådighet?

Vi har plukket ut tre spenstige biler som kanskje ikke er de første du hadde tenkt på. Alle er nyere bruktbiler, og alle har trekk på alle fire – og tar imot Kong Vinter med åpne armer.

LES OGSÅ: Mercedes E63 AMG: Stasjonsvogna for deg som egentlig vil kjøre sportsbil

Hvilken ville du valgt – bruk kommentarfeltet nederst i saken!

Del med dine Facebook-venner

Millionær i forkledning

2012 Volvo V60 T6 AWD R-Design: Hvis du ikke synes denne ser spesiell ut forstår vi deg. For R-Design kan nemlig bestilles over hele modellinja.

Volvo V60
Volvo V60

Men på sett og vis er det anonyme utseendet en fordel hvis du vil skjule hvor mye penger du har lagt i din Volvo.

Ved første øyekast er det kun T6-merket på bakluka som skiller denne fra hverdagsmodellene. Det vil si, helt til du fyrer opp maskineriet. En lett brummende sekserlyd fjerner all tvil, dette er grombil!

Takket være dobbel turbo yter 3,0-literen hele 301 hk og sterke 440 nm i dreiemoment. Med 6-trinns Geartronic automat og 4-hjulstrekk er 0–100 unnagjort på 6,2 sekunder.

Som familiebil er toppfarten på 250 km/t og forbruket på 1,02 liter på blandet kjøring av liten interesse. Det som imidlertid kan skape litt hodebry er det begrensede lastevolumet på 430 liter. Form går med andre ord foran funksjon.

Veiledende pris, ifølge Volvo, er 944.800 kroner pluss leveringsomkostninger og omregistrering. På tross av ytterligere utstyrspakke synes vi denne privatsolgte bilen er priset litt høyt med sine 940.000 kr.

Les hele annonsen her:

Muskedunder-Opel

2010 Opel Insignia OPC Sportstourer: Med Insignia tok Opel et sjumilssteg i riktig retning, både eksteriørt og interiørt. Derfor er det litt uforståelig, for oss, at den ikke oppnår et høyere salg.

Opel OPC-annonse
Opel OPC-annonse

At en Opel i millionklassen er tungsolgt, er denne et godt eksempel på. Bilen har ligget i månedsvis på finn.no og prisen har gått en vei; nedover! Den startet med en pris til over 1,1 million kroner, nå kan den bli din for 890.000.

I denne børsa sitter det en turbomatet 2,8-liters V6 motor på 325 hk og 400 nm. Du skytes til hundre på 6,3 sekunder, godt hjulpet av fire drivhjul. Høyeste hastighet, er som hos konkurrentene, begrenset til 250 km/t.

Det omfattende utstyrsnivået inkluderer 20”-hjul så vel som Recaro-stoler i skinn. Stor bil til tross, setter den ingen rekord med 540 liters bagasjerom.

Les hele annonsen her:

Diesel-dyret

2010 Mercedes-Benz GLK 350 CDI Edition 1 Brabus: Diesel-dyret: Vi bruker begrepet i beste mening, for denne motoren har dyriske krefter. Originalt yter denne 3,0-literen på seks sylindre, 224 hk og 540 nm.

Mercedes GLK-annonse
Mercedes GLK-annonse

Etter at Brabus har fiklet med elektronikken er tallene 272 hk og 590 nm i dreiemoment. Det rekker til en toppfart på 228 km/t og 0–100 på 6,9 sekunder. Med høy bakkeklaring og et godt 4-hjulstrekk-system er dette en feiende flott bil å dra til hytta med.

Vi må nok tøye familiebilbegrepet noe, for med “kun” 450 liters bagasjerom er kreativ pakking påkrevd. Uten å ha prøvekjørt bilen er det nærliggende å tro at komforten lider under store sko, da felgstørrelsen er hele 22”.

Det siste hinderet er, et Designo skinninteriør med litt upraktisk farge i sort og hvitt. Da tenker vi spesielt på baksiden av førerstolene hvor små og sølete sko fort slår borti. Klarer du å svelge disse små blemmene, vil du kunne ratte rundt i noe ganske unikt.

Les hele annonsen her:

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: VW Passat R36: Familiebilen som knuser naboens sportsbil