Bruktbil: SUV til 200.000 kroner - sjekk disse!

Her kan du få både sprek, tøff - og fornuftig bil.

SUV ene er populære som aldri før. Dette er noen av de du får til 200 000 kroner.
SUV ene er populære som aldri før. Dette er noen av de du får til 200 000 kroner.

Nordmenns begeistring for SUV-er vil ingen ende ta. Dette medfører at biltypen har holdt – og fortsatt holder – seg nesten uforskammet godt i pris på bruktmarkedet.

Vi stappet 200.000 kroner i lomma og ga oss bruktmarkedet i vold for å se hva som finnes. Det er ikke småtterier akkurat - og den største jobben er egentlig å begrense seg.

En med stor bensinmotor der man vanligvis finner diesel, en japansk kompakt-SUV med god kvalitet og ikke minst en "ekte" SUV av den gamle, gode og store sorten – en du kan fortsette med, selv om veien slutter ...

Les også: De tre smarteste nybilkjøpene du kan gjøre


2005 BMW X3, 2,5i. Kr 202.573

BMW-X3 (Foto: Faksimile fra finn.no)
BMW-X3 (Foto: Faksimile fra finn.no)

For å se hele annonsen, klikk her:

Det fornuftigste er ikke alltid det morsomste. Her hjemme er det liksom 2-liter diesel det skal være i en X3, men vi fant en med 2,5-liters sekssylindret bensinmotor på 193 hk. Samme motor som i BMW 325i – en bil den også deler plattform med.

Det er en motor som helt klart bygger oppunder de sporty kjøreegenskapene på denne kompakte SUV-en og sender deg ganske kjapt ut av lyskryssene ...

X3 kom i 2003 men fikk en liten facelift allerede i 2005, som denne bilen har. Da den kom. fikk den en del kritikk for manglende offroadegenskaper, litt enkel finish på interiør og høy pris, men den ble allikevel en kjempesuksess og bruktbilprisene har holdt seg utrolig bra. Allikevel får du nå denne 2005-modellen til såvidt over 200 000 kroner. Vi tipper den litt "ukurante" motoriseringen og den manuelle girkassen er hovedgrunnen til det. Men for deg som liker å kjøre bil aktivit, er ikke dette nødvendigvis negativt - tvert imot!

Les mer om BMW X3 i vår bruktbilguide:


2006 Subaru Forester. Kr 179.964.

Subaru-forester-2006 (Foto: Faksimile fra autodb.no )
Subaru-forester-2006 (Foto: Faksimile fra autodb.no )

For å se hele annonsen, klikk her:

Synes du BMW-en over ble litt vulgær, så kan dette være et annet alternativ. Den er i tillegg nyere, billigere, har gått kortere og du slipper å gire selv. Sistnevnte sladrer om at den har bensinmotor. Rettere sagt en 2-liter bokser på 137 hk.

Også på utstyrsfronten kommer dette eksemplaret godt ut og i tillegg har den komplett servicehistorikk.

Det som mangler på design og materialkvalitet, tas igjen på fornuft og driftssikkerhet her. Går du med tanke om å skaffe deg brukt Forester, så sjekk støtdempere bak, forstilling og hvordan det ligger an i forhold til registerreim-skift.

Sjekk ut denne Subaruen:


1999 Nissan Patrol 2,8 GR. Kr 173.470.

Untitled-1 (Foto: Faksimile fra finn.no )
Untitled-1 (Foto: Faksimile fra finn.no )

For å se hele annonsen, klikk her:

De to bilene over er ikke SUV-er, men litt høye stasjonsvogner med firehjulstrekk tenker du kanskje? Du tenker neppe det samme om denne ... Patrol er en skikkelig tøffing, men har av en eller annen grunn kommet litt i skyggen av både Toyota Landcruiser og Mitsubishi Pajero.

Om eieren her er mørkeredd eller bare en hobbyelektriker vet vi ikke, men han har i alle fall lagt ned en imponerende jobb med lysutstyr.

Pajero er i utgangspunktet en solid og god bil, men kan være plaget med risting i rattet. Det er neppe bare å avbalansere hjulene. Ofte må kuler, ledd og fôringer etc. også byttes for å få bukt med problemet – uten at det behøver å bli helt borte av den grunn. Til og med tyngre ratt ble montert og å gjøre dette mindre påtrengende.

Biler med manuelt gir – er stikk i strid med Pajero og Landcruiser – det som er mest ettertraktet av entusiastene her, og det har denne bilen.

Sjuseters-tøffingen fra 1999 blir din for 173.000,-

Les vår test av Nissan Pathfinder her: