Bruktbil: Plages av sleipe kjøpere som bare vil prute

Og hva kan man gjøre da? Les rådene fra Brooms bilekspert.

Audi A6 Avant
Audi A6 Avant

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg skal selge en kjempefin Audi A6 Avant og synes ikke det er det spor morsomt. Hittil har jeg kun hatt henvendelser fra sleipe folk som nesten ikke virker interessert i selve bilen, alt de vil vite er "hva selger du den for?" og "hva er siste pris?": Et par stykker har også kommet for å se på den og virker veldig interesserte på telefonen, men da de kom var det ikke måte på hvor dårlig de syntes bilen var og hvor mye avslag de måtte få. Jeg sa høflig fra til begge to at de kanskje heller burde se seg om etter en annen bil. Nå står den altså fortsatt på gårdsplassen og det begynner å haste litt med å få den solgt. Hva kan jeg gjøre???

Benny svarer:

Hei du. Kjedelige greier ... Dette tror jeg de fleste opplever i større eller mindre grad når de skal selge bruktbil, men later til at du har vært litt ekstra uheldig.

Dette varierer nok både etter hva slags bil man selger og hvem som er i målgruppa for den. Audi A6 Avant er en typisk familiebil og bør være kurant å selge – det jeg lurer på etter å ha lest spørsmålet ditt er om du kanskje har lagt deg litt for høyt i pris?

Et kjapt og effektivt salg starter med en god og informativ annonse. Og ikke minst: Husk å ta mange og gode bilder. De som er interessert i bilen din vil gjerne se så mye som mulig av den. Fortell også gjerne om hva som er er gjort med bilen mens du har eid den, påkost, servicer, EU-kontroll osv.

Del med Facebook-vennene dine

Det som også er utrolig viktig for et kjapt salg er å prise bilen riktig. Husk at du som privatselger må regne med å ligge et godt stykke under forhandlere med tilsvarende biler. De tilbyr gjerne både garanti og innbytte – derfor er kjøperne også gjerne villig til å betale mer der. Sjekk hva tilsvarende biler ligger ute for – og legg deg gjerne litt under hvis du vil selge raskt.

Og så er det ikke dumt å ha med noen linjer i annonsen om at du ikke er interessert i skambud (mange tar også med at pratmakere kan holde seg unna ...). På den måten signaliserer du at du ikke er desperat etter å selge bilen. Mange kjøpere spekulerer nok i akkurat det, særlig etter at bilen har ligget ute en stund. Da kan de få napp med mye lavere sum enn prisforlangende og for all del: Det er jo lov å prøve seg.

Rent umiddelbart vil jeg anbefale deg å sette ned prisen noe – du skal de at det hjelper! Lykke til med salget!

LES OGSÅ: Disse SUV-ene kan du prute på

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Prut til selgeren blir sint!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: