Bruktbil: Disse har minst feil etter ti år

Kan ti år gammel bruktbil være nesten feilfri? Svaret er ja! Se oversikten:

Ny stor bruktbilrapport gir svar på hvilke biler som er best etter å ha rullet på veiene opp mot ti år, (Foto: TÜV)
Ny stor bruktbilrapport gir svar på hvilke biler som er best etter å ha rullet på veiene opp mot ti år, (Foto: TÜV)

La oss slå det fast en gang for alle: Det er ikke størrelsen det kommer an på! I alle fall ikke om vi skal tro tyske TÜVs rapport over de rundt ti år gamle bilene med færrest feil - her er det nemlig ikke mange store biler ...

Tallgrunnlag for 8 millioner biler er systematisert etter årsmodell, bilmerke og modell. Denne undersøkelsen blir av bransjen sett på som den mest troverdige og prestisjetunge. Det går sjelden mange minuttene før vinneren i de forskjellige kategoriene er ute med en pressemelding ...

Del med dine Facebook-venner

Vi tar nå for oss biler fra 2002 – 2003, altså det man trygt kan kalle godt brukte biler. Med noen få unntak er dette også billige biler nå.

Ikke alle ønsker eller har muligheten til å legge hundretusenvis av kroner i bil. Andre trenger bare en litt rimeligere bil nummer to. Da blir gjerne en eldre og godt brukt modell alternativet.

Les også: Rust på bruktbil – dette er de 20 beste:

Behøver ikke være kjedelig

Det beste av alt er at det finnes noe for enhver smak. Enten du vil ha en liten SUV med firehjulstrekk, en helt alminnelig ”husmortralle”, en snerten cabriolet eller en skikkelig sportsbil.

Gammel bruktbil behøver altså ikke være kjedelig – selv om den er god!

Dette er topp-10 listen:

1. Porsche 911, feilprosent 6,9

Illustrasjonsbilde. 2002, Porsche 911 turbo
Illustrasjonsbilde. 2002, Porsche 911 turbo

Det er slett ikke første gangen Porsche gjør det bra i kvalitetsundersøkelser. Både lillebror Boxster og SUV-en Cayenne kommer også ofte svært godt fra det.

Grunnene til at 911 gjør det så bra er nok flere. For det første kjøres de færre kilometer enn gjennomsnittsbilen i løpet av ett år. For det andre er bilene ofte eid av entusiaster som vet å ta godt vare bilen sin – og som er nøye med service og ettersyn.

Les mer om helt nye Porsche 911 her:

2. Toyota RAV4, feilprosent 10,0

Illustrasjonsbolde: Toyota RAV4
Illustrasjonsbolde: Toyota RAV4

At Toyota gjør det bra i slike undersøkelser er snarere regelen enn unntaket. Her har de intet mindre enn fire modeller inne på topp-10-listen. Det er sterkt og vitner om jevnt over god kvalitet. Når det gjelder RAV4 spesielt så er det slett ikke første gangen den er med blant Topp 3 i TÜV sine undersøkelser, uansett årsmodell.

At bilen med høy bakkeklaring og firehjulstrekk passer norske forhold som hånd i hanske, gjør den ikke mindre attraktiv som bruktbil. Det er også mye å velge mellom på bruktmarkedet.

Hva gjør denne SUV-en så innmari god?

3. Honda Jazz, feilprosent 10,7

Illustrasjonsbilde: Honda Jazz
Illustrasjonsbilde: Honda Jazz

Lille Honda Jazz er i tillegg til å være svært driftssikker også en bil med overraskende god plass og fleksibilitet. Den er faktisk større innvendig en storebror Civic. Jazz selger ikke veldig godt som ny, og på bruktmarkedet kan den betraktes som en litt skjult skatt.

Også Honda har klar kunststykket å få med to biler på denne listen. Den populære familie-SUV-en CR-V kapret en hederlig niendeplass. Vi gratulerer!

Denne Hondaen har gått 1,6 millioner kilometer:


Her er resten av listen:

Plass: Merke: Modell: Feilprosent:
4. Toyota Corolla 12,5 %
5. Toyota Yaris 13,0
6. Mazda MX-5 13,1
7. Ford Fusion 13,7
8. VW Golf IV 15,4
9. Honda CR-V 15,5
9. Toyota Avensis 15,5


Mye japansk

Som vi ser er det mye japansk her. Hele syv på topp 10-lista. Det befester igjen at japanske biler går og går, selv om enkelte av dem ikke er det mest spennnde eller mest eksklusive du kan kjøre rundt i.

Akkurat det er viktig for veldig mange kunder.

Resten av lista er tyskere, mens franske, amerikanske og italienske modeller glimrer med sitt fravær i denne enden av feil-skalaen.

LES OGSÅ SUV med minst feil og problemer: Her er de 10 beste!