Brukt taxi kan være veldig mye bil for pengene

Men kan også være skummelt. Dette bør du vite før du kjøper.

Mercedes_E klasse_stasjonsv
Mercedes_E klasse_stasjonsv

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Høy km-stand/taxikjørt Mercedes E klasse, vil man avdekke de viktigste feilene hvis man tar den på NAF kjøpstest eller ?

Benny svarer:

Hei du. Jeg har selv benyttet meg at dette "trikset" før - og kjøpte biler som tidligere har gått som taxi. Det hadde jeg bare gode erfaringer med. Fikk veldig mye bil for penga, og var så heldig at jeg unngikk store påkostninger.

Ja, du kan absolutt stole på en NAF-test her. De er grundige og NAF-testerne er generelt flinke til å vite hva de skal se etter. Det er smart i tilfeller som dette, med gjerne høy km-stand og litt spesiell bruk.

Men det er lurt å kjøpe "riktig" bil. Taxier lever veldig forskjellige liv. Noen kjøres av ørten forskjellige sjåfører, går døgnet rundt og har vært bulket diverse ganger. Andre igjen har stort sett bare eieren bak rattet - det kan ha mye å si for hvordan den oppfører seg etter flere hundre tusen kilometer.

Ideelt sett ville jeg sjekket historikken litt og kartlagt akkurat dette.

Det du må være klar over, er at høy km kan bety også høye driftsutgifter for deg. Du får en skikkelig "gullrekke" hvis både turbo, automat og dieselpumpe tar kveld. Da blir det MANGE tusenlapper. Du bør derfor ha litt penger i bakhånd og være klar over at dette kan skje. Men prisen i utgangspunktet skal jo også gjenspeile dette.

I tillegg til det tekniske bør du også ta en nøye titt på interiøret. Det er grunn til å tro at forsete og høyre baksete er slitt. Men se opp for ting som er ødelagt. Sånt er gjerne veldig dyrt å skifte. Lykke til med spennende prosjekt!

LES OGSÅ: Hva er verst for en bruktbil - alder eller kilometerstand?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene - klikk her:

Har du synspunkter? Skriv i kommentarfeltet under: