Brukt leiebil smart eller skummelt? Det er spørsmålet her. (Foto: Scanpix)
Brukt leiebil smart eller skummelt? Det er spørsmålet her. (Foto: Scanpix)

Brukt leiebil: - Smart eller skummelt?

De skiftes ut ofte - og kan være mye bil for pengene.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi vurderer å kjøpe en bil som har gått som leiebil tidligere. Har fått flere advarsler fra bekjente med ”peiling” på bil men vet ikke helt om jeg skal stole på det de sier.

De har ingen erfaring med det men avviser det likevel helt som godt kjøp. Hva er din oppfatning om eks leiebiler som bruktbil?

Jeg skulle jo tro det er en type bil som blir bedre fulgt opp enn noen andre?

Benny svarer:

Heisann. De fleste leiebiler skiftes ut ganske fort, ofte i løpet av bare ett år. De har ofte en gjenkjøpsavtale på 12 mnd eller x antall kilometer. Det vi si at det fortsatt er nybilgaranti igjen på disse – så det aller meste dekkes av denne.

Unntaket er slitedeler som bremser evt. clutch og lignende. Som det derfor kan være lurt å sjekke litt ekstra nøye på en slik bil. I tillegg ville jeg også sjekket litt nøye for tidligere kollisjonsskader, men det gjelder jo for alle biler.

Når det er sagt, tror jeg ikke at det er slik at leiebiler nødvendigvis grisekjøres så veldig mye mer enn andre biler. Det er vel stort sett voksene fornuftige mennesker med et behov for å komme seg fra A til B som leier bil. En bil skal jo tåle å ha flere brukere.

Noen går jo også på langtidsleie hos et firma, som for eksempel leier den inn ett år til en konsulent etc. og har altså hatt kun en bruker.

Mitt råd blir derfor: Spør og grav. Finn ut hva bilen har vært brukt til, sjekk den litt ekstra nøye. Er prisen riktig (leiebiler har jo ofte litt høyere km. stand enn gjennomsnittet) og bilen god – så er jeg ikke redd for å anbefale kjøp!

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Gamle og gode - her er bruktbilene med minst feil

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: