Brukt Chevrolet: Her kommer prisene til å falle – mye!

Det er aldri godt nytt når et bilmerke trekker seg ut av markedet.

SUV en Captiva var lenge bestselgeren til 'nye' Chevrolet i Norge. På bruktmarkedet har dette vært mye bil for pengene   og det kommer helt sikkert til å forsterke seg nå.
SUV en Captiva var lenge bestselgeren til "nye" Chevrolet i Norge. På bruktmarkedet har dette vært mye bil for pengene og det kommer helt sikkert til å forsterke seg nå.

Benny Christensen er Brooms egen bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei nå som Chevrolet skal trekke seg ut av vårt markedet, hvordan tror du at det kommer til å påvirke verdien på bilene i bruktmarkedet?

Jeg har vurdert en Captiva fordi den gir mye bil for pengene og ikke har så mange konkurrenter som kan tilby kombinasjonen sju seter og 4x4 til noe i nærheten av samme pris. Hilsen Olav.

Benny svarer:

Hei Olav. Svaret på dette er ganske enkelt: Når et bilmerke forsvinner ut fra markedet, betyr det nesten uten unntak at det som finnes av brukte eksemplarer får skikkelig juling prismessig.

Du kjøper jo da et merke som ikke "finnes" lenger. Det oppstår fort usikkerhet om alt fra garantiforpliktelser til deletilgang – og disse bilene ender gjerne opp hos kjøpere som bare har ett kriterium når de velger bil: At det skal være så billig som mulig.

Noen av de siste eksemplene vi har hatt på dette er Seat og Rover. Seat forsvant ut fra det norske markedet etter mange år med dårlig salg. Rover gikk på sin side konkurs. Felles for dem begge, er at bruktprisene stupte.

LES OGSÅ: Glemt bil ble ny

Mye bil for pengene

Det kommer nok også til å skje med Chevrolet. Det vil si: Bilene deres er jo ikke akkurat det som har holdt seg best i verdi i utgangspunktet heller. Så her snakker vi om å gå fra dårlig til enda verre.

For deg som potensiell kjøper, er det naturligvis positivt. En brukt Captiva blir ikke dårligere av at merket trekker seg ut av Norge og resten av Europa. Men det gjør nok at den kommer til å få enda større verditap enn i dag.

Det som er viktig å huske her, er at det ikke finnes noen gratis lunsjer på dette området heller. Ja, bilene blir billige, men de kommer også til å ha et solid verditap framover. I praksis vil det si at du ikke bør vurdere kjøp med mindre du har et langsiktig perspektiv på eierforholdet.

Har du derimot det, bør brukt Captiva – eller noen andre av de nyere Chevrolet-modellene fra Sør-Korea – helt klart gi veldig mye bil for pengene.


LES OGSÅ: Kom på jobb – så fikk de dramatisk beskjed


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Topp 5: Disse kræsjtestene glemmer du ikke så lett

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: