KNUSTE RUTER: Tyvene har knust ruter og unersøkt hanskerommene på de parkerte bilene ved den gamle flyterminalen på Gardermoen. (Foto: Politiet/rb.no/ANB)
KNUSTE RUTER: Tyvene har knust ruter og unersøkt hanskerommene på de parkerte bilene ved den gamle flyterminalen på Gardermoen. (Foto: Politiet/rb.no/ANB)

Brøt seg inn i 44 ferie-parkerte biler

Usikkert hva som er stjålet - politiet ber om tips.

Natt til tirsdag var det tyver på ferde på parkeringsplasser tilknyttet Gardermoen. Hos parkeringsselskapene Dalen Parkering og Vip Parkering Gardermoen har uvedkommende gjester knust ruter og undersøkt hanskerommene på 32 biler. Det skriver Romerikes Blad.

– Det virker som om tyvene har gått etter eldre biler uten alarm, sier politiførstebetjent Lars Nideng ved Ullensaker lensmannskontor.

Begynte lørdag

Noen få dager tidligere, natt til lørdag, ble det også knust ruter på 12 biler ved Dalen Parkering. Til sammen 44 biler har fått nattlig besøk hos de to parkeringsselskapene.

Siden bilene tilhører folk som er på ferie, er det foreløpig usikkert hva som er stjålet. De skal imidlertid ikke ha stjålet cd-spillerne i bilene.

Politiet har opprettet sak, men har foreløpig få spor å gå etter.

– Vi er takknemlig hvis noen som har sett noe mistenkelig tar kontakt. De var nok på ferde før det begynte å snø natt til tirsdag, trolig mellom tre og fire, sier Nideng.

– Hoppet over gjerdet

Tommy Hansen, driftsleder ved Vip Parkering, tror tyvene har hoppet over gjerdet til parkeringen, som ligger ved den gamle flyterminalen på Sør-Gardermoen.

– Det er så mye snø at det er mulig. Ingen gjerder eller porter er brutt opp, sier han.

– Var bilene godt nok sikret mot innbrudd?

– Vi kan aldri forsikre oss helt mot slike hendelser. Det er nok sånn at de som vil kommer inn – men vi har satt opp vakt nå, sier Hansen.

Parkeringsselskapet har videoovervåket område, og har sendt filmen til politiet.

Erstatter knuste ruter

Dalen Parkering, som holder til i samme område, har også iverksatt sikkerhetstiltak som følge av hendelsen. De er nå i ferd med å informere bileierne om hva som har skjedd.

– Vi tar kostnaden med å skifte ut rutene som er knust, sier innehaver Morten Dalen.

Han har foreløpig ikke fått rapportert at noe skal være borte.

– Det er blant annet knust flere ruter på samme bil, dette minner mest om hærverk så langt, sier han.

Del med Facebook-vennene dine

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Mistet førerkortet på parkeringsplass