Broom fra 0–212 – på under fire år

Broom feirer ny trafikkrekord.

Broom kan feire ny trafikkrekord   for første gang over 200.000 unike brukere på en uke. Fra venstre redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen, salgssjef Hilde Thalerud, bilekspert Benny Christensen og redaktør Knut Skogstad.
Broom kan feire ny trafikkrekord for første gang over 200.000 unike brukere på en uke. Fra venstre redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen, salgssjef Hilde Thalerud, bilekspert Benny Christensen og redaktør Knut Skogstad.

I mai 2009 gikk nettsiden broom.no på lufta. Samtidig startet første sesong av Broom opp på TV 2.

For første gang fikk vi bilunderholdning i to kanaler samtidig og her skulle ikke nettet være noe "anheng" til TV-programmet. Nei, poenget var at de to skulle være likeverdige, og at nettstedet broom.no skulle stå på egne bein.

Brutt en barriere

Snart fire år senere har vi brutt en skikkelig barriere. Forrige uke ble det nemlig ny trafikkrekord.

For første gang kunne broom.no notere seg for mer enn 200.000 unike brukere på én uke. Tallet endte på 212.000 – i tillegg kommer en betydelig mobiltrafikk.

Del med Facebook-vennene dine

Informasjonsbank

– Å passere 200.000 har vært et delmål vi har hatt ganske lenge. Vi har vært nært noen ganger, men aldri klart det. Nå gikk vi altså over med god margin!

– Med dette befester vi posisjonen vår som et av Norges ledende nettsteder på bil – og det naturlige stedet for alle bilinteresserte å orientere seg og bli underholdt. Samtidig fungerer vi som en informasjonsbank for de som har et informasjonsbehov rundt bil - og kjøp og salg av bil. Det er også viktig for oss, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

Vi mimrer også - dette skrev Knut på farsdagen

Startet med blanke ark

Han hoppet av jobben som redaktør i magasinet Autofil og startet broom.no sammen med blant annet bilekspert Benny Christensen.

– Det som gjorde dette ekstra moro var at vi startet med helt blanke ark. Broom.no kunne bli akkurat det vi ville at det skulle bli. Vi gjorde en veldig grundig jobb i forkant med prosjektering og planlegging. Det har vært utrolig mye hardt arbeid underveis, men da kjennes også resultater som dette ekstra, godt sier Knut.

Stor aktivitet

Apropos arbeid: Fra starten av har broom.no publisert over 7000 artikler. Flere hundre biler er testet, bilekspert Benny har svart på mange tusen spørsmålet i sine nettmøter "Spør Benny".

I dag passerte også Broom 28.000 venner på Facebook – og nesten 30.000 bilinteresserte mottar Nyhetsbrev flere ganger i uken.

Vi leverer motorsaker til en rekke av landets lokalaviser på nett – og vi presenterer bilnyheter på TV 2 Nyhetskanalen flere ganger i måneden.

Apropos biltest: Her er hele familien med på test

Er på jobb!

– Høy publiseringstakt har vært helt grunnleggende for oss, også det at vi er på jobb og følger med det meste av døgnets timer. Hvis ikke blir du fort frakjørt i nettverdenen. Vi skal være aktuelle og på ballen – alltid!

– Slike tall som det vi nå opplever gjør meg litt ydmyk. Det viser at vi når ut til veldig mange av Norges bilinteresserte – samtidig som potensialet fortsatt er veldig stort, sier Knut Skogstad.

Personlig stil

Med på det redaksjonelle laget har han to faste medarbeidere, pluss frilanser Tore Robert Klerud som jobber eksklusivt for Broom.

Tore har skrevet bilstoff i en årrekke, og har spesielt sans for nostalgi og amcar. I tillegg er han en av Norges mest velskrivende journalister, med en svært personlig stil.

Først som leser

Redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen sa opp jobb som disponent og redaktør i lokalavis for å begynne i Broom i fjor.

De første årene fulgte han broom.no som leser – nå har han en stor del av æren for trafikktallene.

Har drømmejobben

– Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag – og jeg håper og tror at det også smitter over i alt det vi lager på broom.no. Vi er entusiaster som skriver for entusiaster.

– Vi er så heldige å ha drømmejobben, og da er det selvfølgelig ekstra morsomt når vi lykkes på denne måten. Det gir inspirasjon til å løfte oss ytterligere, sier Vegard.

LES OGSÅ: Vegard har hatt 29 biler på 18 år

Høy temperatur

Han er forresten ikke sjelden å se i kommentarfeltene under artiklene, når noen har spørsmål eller reagerer på noe vi har skrevet. Det er ikke tilfeldig.

– Nei, jeg gleder meg stort over all aktiviteten i kommentarfeltet og på forumet. Det er ikke sjelden vi har over 100 kommentarer på en artikkel. Det er helt unikt innenfor vårt segment.

– Vi forsøker å lese så mye av dette som mulig, og har fått veldig mange tips og innspill fra leserne underveis. Vi vet også at veldig mange bruker MYE tid på å skrive og lese kommentarer. Her er det både mye humor og mye kunnskap. Temperaturen er tidvis svært høy – men så lenge folk er saklige går det bra. For oss er det gull verdt å ha engasjerte lesere, fastslår Vegard.

LES OGSÅ: Dette er Broom-guttas beste Saab-minner

Bilmekaniker

Benny Christensen hoppet av en lang karriere i bilbransjen for å bli med på oppstarten av Broom. Brooms bilekspert er en svært viktig del av nettsiden – og han har også vært mye å se på Broom TV.

– Jeg er bilmekaniker og hadde aldri drømt om å skulle bil biljournalist eller havne på TV. Men sånn er livet noen ganger. Det handler om å drive med det man liker aller best – og jeg er så heldig å kunne kombinere jobb og hobby på denne måten, sier Benny.

Han er naturligvis med når Broom kommer tilbake på TV igjen, i april.

LES OGSÅ: Broom.no: Nå er vi 25.000!

Ville noen sende inn?

Han er den som har tettest kontakt med Broom-leserne, gjennom nettmøtene "Spør Benny". Her får han spørsmål om alt mellom himmel og jord – og gjør sitt beste for å svare på så mye som mulig.

– Jeg husker den første gangen vi skulle ha nettmøte. Vi var skikkelig bekymret for at det ikke ville komme noen spørsmål og vurderte å alliere oss med noen kjente for å få dem til å sende inn. Men det kunne vi spart oss. Det var som å åpne en sluse. Det strømmet inn fra dag én, og slik har det fortsatt. Utfordringen min har blitt motsatt – at jeg dessverre ikke har sjans til å svare på alt.

LES OGSÅ: Denne mannen har svart på 5000 spørsmål om bil

Fri fart på nettet

– Det er ikke lenge siden jeg husker vi sa at "Tenk hvis vi klarer å få 50.000 brukere på en uke – det hadde vært gøy!". Nå har vi altså passert 200.000. Det er utrolig morsomt!

– Samtidig har vi veldig mye jobb igjen å gjøre før broom.no er helt slik vi vil det skal være. Vi har mange spennende prosjekter på gang. For noen år tilbake var jo toppfart på 200 km/t en litt magisk grense for mange bilmodeller. Nå er det biler som klarer både 350 og 400 km/t. Jeg tenker litt det samme for oss også, jeg.

– Det er heldigvis "fri fart" i nettverden og ingen begrensninger. Nå håper jeg alle broom-leserne blir med oss videre, sammen med veldig mange nye etter hvert, avslutter Benny.

LES OGSÅ: Ute på test - ikke rart disse gutta smiler!