Broom-året 2013: Mange oppturer – og en skikkelig nedtur

Slik har Brooms bilekspert hatt det i året som gikk.

Broom Benny har hatt mye å glede seg over i 2013, men livet er som kjent ikke helt uten nedturer heller...
Broom Benny har hatt mye å glede seg over i 2013, men livet er som kjent ikke helt uten nedturer heller...

2013 er snart over – og vi benytter anledningen til å oppsummere og mimre litt.

I romjula skal du få lese hva de ulike medlemmene i Broom-redaksjonen husker aller best fra året som har gått.

I dag er det bilekspert Bennys – her er hans historie:

Kakeforbud i Broom!

For en gjeng, for noen kolleger! Jeg er både stolt og glad for å få jobbe med disse folkene. Jeg er også stolt over ALLE rekordene vi har tatt i 2013!
For en gjeng, for noen kolleger! Jeg er både stolt og glad for å få jobbe med disse folkene. Jeg er også stolt over ALLE rekordene vi har tatt i 2013!

Rekorder skal feires! Slik er det bare. Gjerne med kake – helst en med mye krem og marsipan ...

Og rekorder har det vært i i Broom-året 2013. Ikke bare en eller to – men mange. Veldig mange.

Det har vært en eneste lang opptur. Vi har satt den ene dagsrekorden etter den andre i antall brukere. Det samme gjelder også ukestallene våre. Vi har også – for alvor – befestet vår posisjon som Norges største nettsted om bil.

Det er selvfølgelig veldig hyggelig! Så en kjempestor takk til alle som følger oss!

Oppturen har faktisk vært så stor at undertegnede så seg nødt til å nedlegge veto mot kakefeiring i frykt for at benklærne skulle bli for trange i livet ...


Mercedes S-Klasse:

Jo da - jeg har absolutt hatt verre dager på jobben enn å bli kjørt rundt av privatsjåfør.
Jo da - jeg har absolutt hatt verre dager på jobben enn å bli kjørt rundt av privatsjåfør.

– Du skal vel ut å kjøre en feit bil igjen du nå? Det er et spørsmål / påstand jeg får med jevne mellomrom.

Nå handler riktignok jobben som motorjournalist om mye mer enn det. Vi tester mange helt alminnelige biler også. Vi har ufattelig mange timer bak PC-skjermer og tastatur i løpet av året også.

Men det er heller ikke til å komme fra at svaret på ovennevnte ofte er et: JA!

– Dette verdens beste bil! Det sa Mercedes selv om sin helt nye S-klasse som jeg var på lanseringen av i Canada. Man kan trygt si at forventningene var høye.

Stor var også overraskelsen da undertegnede ble henvist til baksetet. Det var – for å danne seg et realistisk inntrykk av hvordan kundene som kjøper denne – faktisk har det. Foran satt en stram privatsjåfør i uniform.

Ikke helt dagligdags selv for en småblasert motorjournalist. Dagen etter fikk jeg selv sitte bak rattet.

Her er et par utdrag fra min test av bilen:

– Et baksete blir aldri det samme etter dette. Massasje, varme, ventilasjon, stemningslys, elektriske gardiner, bord, fothviler, egne skjermer, DVD – ja jeg vet ikke hva.

– Det var liksom bare barskapet som manglet. Det fikses nok mot et ørlite pristillegg, men til trøst var koppholderen oppvarmet – slik at café latten holdt seg varm ...

– Jeg vet at det jeg sier nå vil være det samme som å tråkke BMW- og Audi-entusiaster på liktorn-tåa – men den nye S-klasse sender både Audi A8 og BMW 7-serie rett ned i tredjedivisjon, avdeling F.

Les hele testen av Mercedes S-klasse her:


På hengende håret ...

Tysk svingete landevei, lite trafikk og ny Porsche 911 Turbo.
Tysk svingete landevei, lite trafikk og ny Porsche 911 Turbo.

Med en ganske travel hverdag, trenger man av og til noen pusterom. Mitt fristed er fjell og villmark. Noen ganger i året tar jeg en skikkelig timeout, gjerne godt utenfor mobildekning.

Jeg kom fra en uke på fjellet uten mobildekning tidligere i år - og da jeg kom til bygds og fikk strøm på mobilen og dekning igjen, var det XXX antall anrop, mailer, meldinger og beskjeder på svareren.

– Nei for pokker det er fortsatt ferie. Dette får jeg ta i morgen tenker jeg – muligens med litt for lave skuldre etter uka i fjellheimen.

Når jeg går løs på mobil-oppgaven hører jeg at en av dem som har lagt igjen beskjed mange ganger er Christian som er PR- og informasjonssjef hos Porsche. En av dem lyder omvendt slik:

F ... så vanskelig det er å få tak i deg da, men hør godt etter nå. Det er lansering av ny Porsche 911 Turbo i Tyskland tirsdag førstkommende. Vil du være med må du være rask. Ring meg!

Å i helsike ... hvor lenge har den meldinga ligget der? Er det for sent? Hvilken dag er det dag? Nærmere angstanfall har jeg aldri vært. De som kjenner meg vet at jeg er litte granne glad i Porsche ...

Jeg kan love jeg ringte ham opp igjen. Jeg ropte, spyttet, stammet og prøvde etter fattig evne å gjøre rede for at jeg gjerne ville være med, men var faktisk ikke helt sikker på om jeg hadde klart det når jeg la på.

Gleden var derfor stor når mailen med en bekreftelse kom noen minutter etterpå, men det var på hengende håret. Ferie er en uting ...

Her er par sitater fra 911 Turbo testen:

– VRRRRrrrrooom ... Motorbrølet er hysterisk i det den slake venstrekurven passeres i 250 kilometer i timen. Bare sekunder etter regelrett henger jeg i bilbeltet i innbremsingen til en skarp høyresving.

– Puff, puff, pang sier det i eksosrørene i det girkassa lynkjapt girer ned to hakk, samtidig som de nå nesten seige Pirelli P-Zero dekkene kjemper en intens kamp om grepet mot asfalten.

– Svetteperlene pipler fram over neserota og jeg er klam i håndflatene og på ryggen. Dette er helt vilt!

Hele 911 Turbotesten kan du lese du her:


Årets koseligste!

Sommer, sol koselige veteranbiler og en god kompis og kollega. Blir ikke mye bedre da?
Sommer, sol koselige veteranbiler og en god kompis og kollega. Blir ikke mye bedre da?

En vakker forsommermorgen. Med speilblank Drammensfjord, måkeskrik, en svak, men varm sønnavind og løvetann og blåveis i grøftekanten og fuglekvitter i trærne. Akkurat en slik morgen du drømmer om en bitende kald vintermorgen der du står og skaper is av frontruta med neglesprett og et sprukket CD-cover ...

At det er TV-opptak med to skikkelig koselige veteranbiler sammen med kompis gjennom mer enn 20 år gjør heller ikke saken dårligere.

Vanligvis er TV-opptak en ganske stressende og travel affære, men ikke denne dagen. Vi hadde til og med tid til både kaffe og iskrem på bryggekanten i Svelvik! Alt bare fløt perfekt og fint av gårde. Nesten.

Det viste seg senere at alle lydopptakene i Fiaten IKKE var der. Nye opptak måtte gjøres en regnfull dag uka etter, men jeg tror ingen TV-seere merket det.

Mer Broom-TV i 2014!

Det som er svært gledelig er at vi hat fått "go" på hele 20 nye programmer i 2014! 10 på våren – rett etter OL og 10 til på høsten! Vi gleder oss til det!

– Dette er en av de dummeste, styggeste og mest ubrukelige bilene jeg vet om


Benny Porscheløs ...

Det var helt frivillig og årets største nedtur. Etter 7 år med tre forskjellige 911-er er jeg nå Poescheløs...   (Foto: Benny Christensen. )
Det var helt frivillig og årets største nedtur. Etter 7 år med tre forskjellige 911-er er jeg nå Poescheløs... (Foto: Benny Christensen. )

Broom-året har dermed bestått av mange oppturer og gode opplevelser med verdens beste kolleger! Årets store nedtur sto jeg derimot for helt selv. Den var frivillig og har for så vidt ikke noe med Broom å gjøre heller.

I løpet av de syv siste årene har jeg eid tre forskjellige Porsche 911-er. Nå er det slutt. Det er like trist som det er sant. Rent praktiske årsaker ligger til grunn.

Med to ungdommer i hus som nå kjører bil, ble en tilårskommen VW Polo Sport – med fett stereoanlegg, kule felger og fartstriper – innkjøpt av Broom-kollega Vegard, som ungdomsbil.

Dette sammen med min egen Toyota Landcruiser, kjæresten min sin bil og nesten alltid en eller annen testbil på gårdsplassen – så ble det rett og slett for fullt.

Selv med to biler i garasjen så var det ALLTID en bil – minst – som sto i veien for en annen ... Så da ble det slik.

Men nedtur var det – jeg lover ... Jeg tror også jeg kan love – i samme slengen –a t dette ikke var min siste 911.

Broom-Vegard tester Bennys Porsche:

Tusen takk!

Jeg har også lyst til å få rette en stor, stor takk til alle sender inn spørsmål til "Spør Benny" seksjonen vår. Det er veldig hyggelig og jeg føler på den måten at jeg kommer veldig nær Broomleserne–hvilket jeg setter stor pris på. Det er rett og slett viktig for meg.

Jeg håper også at dere alle sammen følger oss videre i 2014, både når vi kommer på TV igjen med 20 nye programmer og ikke minst på nettsidene våre hver eneste dag.

Jeg benytter samtidig anledningen til å ønske dere alle et riktig godt nyttår!


Les også: Noen ganger er det ikke smart med pen dame