Den finskregistrerte Honda Civicen ser ikke bare brennhet ut, anlegget er også brennhett!
  (Foto: Terje Pedersen, siste.no/ANB)
Den finskregistrerte Honda Civicen ser ikke bare brennhet ut, anlegget er også brennhett! (Foto: Terje Pedersen, siste.no/ANB)

Brennhett motorshow med publikumsrekord

Over 30.000 fikk med seg stunts og heftige biler.

– Huff, vi er nå rammet av en akutt prestasjonsangst. Vi sitter nemlig her og ser på bilder fra Oslo Motor Show og går gjennom tilbakemeldingene fra publikum.

Det vi ser er heftige showbilder og begeistrede tilbakemeldinger. Så spørsmålet blir da; Hvordan i alle dager skal vi klare å toppe dette neste år? sier Tommy Larssen til Avisenes Nyhetsbyrå / ANB

Se stor bildeserie: Sjekk ut glisene!

Også nybiler

Men messegeneralen må ikke misforstås, for det han snakker om er en utfordring og ikke et problem.

– Når man får de tilbakemeldingene vi har fått, er det utelukkende positiv energi blant oss. For dette har gått over all forventning og uten problemer for alle parter, forteller Larssen.

Som tidligere år utvidet også Oslo Motor Show (OMS) konseptet i år. Nytt av året var en egen avdeling for nybiler og et eget «lekerom» for barn i alle aldre, pluss at de nå tok i bruk alle kvadratmeterne på Varemessa på Lillestrøm.

Les også: Sjekk den motorsykkelen

Telefoner allerede

Og publikum strømmet til som aldri før. For to år siden klokket arrangørene inn drøye 22.000, i fjor steg tallet til 28.000, mens de nå brøt 30-tallet med god margin. Drøye 31.000 tok seg inn dørene i løpet av de tre dagene sist uke.

– Ikke bare har vi fått utelukkende positive tilbakemeldinger i løpet av helga, i ettertid har jeg fått telefoner fra folk rundt i Norge som lurer på når neste års messe er. Det har jeg ikke opplevd før, så selv om vi er dønn ferdig etter noen hektiske dager så bidrar dette til at vi allerede nå har lyst til å begynne å planlegge neste år, forteller Harstad-mannen.

Lover mer nytt

Men så var det denne prestasjonsangsten da.

– Årets utgave var nærmest komplett, også sammenlignet med internasjonale motorshow. Og vi overgikk publikums forventninger. I tilbakemeldingsskjemaet scoret vi 5,0 i snitt der 6 er toppscoren, mens de som svarte forventet et show på 4,6. Så det er meget, meget bra. Men du kan jo spørre hvordan vi skal toppe årets messe, men noe svar får du ikke. For vi har ikke peiling, men vi finner helt sikkert på noe. For neste år forventer publikum enda mer, og vi kan jo ikke skuffe dem. Og det akter vi heller ikke å gjøre, sier en meget fornøyd messegeneral.

Du kan lese mer om bil og trafikk på siste.no – her:

Flere heftige biler: Sjekk Brooms seksjon for styling & tuning