Braste gjennom ruta i luksus-Audi

Biltyvene tok fart og braste gjennom utstillingsvinduet med en Audi A4 til nesten 600.000 kroner.

PS butikkvindu (Foto: Christian S. Andersen, ringblad.no/ANB)
PS butikkvindu (Foto: Christian S. Andersen, ringblad.no/ANB)

Biltyvene brøt seg inn, stjal nøklene og kjørte en dyr Audi A4 rett gjennom utstillingsvinduet, skriver ringblad.no.

Det frekke biltyveriet skjedde ved 03.30-tiden natt til onsdag. Fire unge menn tok seg inn i PCI Bilformidlings lokaler i Hønefoss, stjal nøkler til fire dyre biler og gjorde seg klar til å kjøre dem alle gjennom utstillingsvinduet.

Varslet politiet

De fire bilene innbruddstyvene forsøkte å få med seg var en Audi Q5, en Toyota Landcruiser og to Audi A4 Allroad.

Men med en ulende alarm inne i butikklokalene, og en tilfeldig forbipasserende som ble vitne til biltyveriet, har tyvene trolig fått panikk, satt seg inn den ene av Audiene og kjørt avgårde gjennom utstillingsvinduet.

Politiet ble umiddelbart varslet av vitnet som tilfeldigvis kjørte forbi butikken. To og en halv time senere fikk politiet en telefon fra et nytt vitne, som så tre unge menn som gikk i Dronning Åstas gate like ved postgården. Politiet pågrep disse tre, og fant og pågrep fjerdemann like etter.

Sitter i avhør

De fire mennene er henholdsvis 18, 18, 19 og 21 år gamle, og er alle fra Romerike-distriktet. En av dem er fra Norge, mens tre av dem ikke har norsk statsborgerskap. Om guttene hadde tenkt å vente litt før de kjørte videre med den stjålne bilen, eller var ute etter andre biler, vet ikke politiet ennå. De fire sitter onsdag formiddag i avhør hos politiet i Hønefoss. I tillegg til avhørene, blir de fire sjekket opp mot andre politidistrikt i landet.

Audien som guttene hadde stjålet fra PCI Bilformidling, ble funnet ved Toyta Bilskadesenter på Eikli. Bilen hadde skader i fronten, lakkskader på panseret og taket og knust frontrute.

Store skader

Dette er andre gangen PCI Bilformidling blir utsatt for biltyver. For tre uker siden ble et annet utstillingsvindu knust. Denne gangen klarte ikke gjerningspersonene å ta seg inn i lokalene, og måtte reise fra stedet uten bil eller så mye som en bilnøkkel.

Gjerningspersonene sørget imidlertid for skader på biler og bygninger for mange titusener av kroner. To av bilene som sto i nærheten av vinduet som ble knust, fikk store lakkskader.

Du kan lese flere saker hos ringblad.no - klikk her