Bortført "politimann" funnet hardt medtatt

Nå er han hjemme – skal snart ut og stoppe råkjørerne igjen.

Politidukken gjorde lenge en viktig innsats for å overvåke trafikken og kanskje få de verste fartsbøllene til å modere seg. Så ble han stjålet   men nå er han funnet igjen og skal snart være klar for nye oppdrag. (Foto: Svein Samuelsen, indre.no/ANB)
Politidukken gjorde lenge en viktig innsats for å overvåke trafikken og kanskje få de verste fartsbøllene til å modere seg. Så ble han stjålet men nå er han funnet igjen og skal snart være klar for nye oppdrag. (Foto: Svein Samuelsen, indre.no/ANB)

Hardt medtatt ble den stjålne politidukka funnet ved miljøstasjonen på Bjørkelangen.

Nå er søsknene Maren og Anders Svennebye Aanerud i full gang med behandling, i håp om at politidukka kan komme ut i tjeneste langs fylkesvei 171 igjen.

LES OGSÅ: Skal skremme bilistene

Her observerer han den trafikkerte fylkesveien hvor farten er høy i 80-sonen.

– Jeg har et håp om å få han tilbake på post, selv om det nok vil ta litt tid, og mye arbeid under behandlingen, sier faren, Olaf Aanerud til Indre Akershus Blad.

Del med Facebook-vennene dine

Betalte dusør

Aanerud smiler bredt selv om han måtte ut med dusør etter funnet.

– Vedkommende som fant politidukka hadde lest om tyveriet i Indre, forteller Aanerud.

LES OGSÅ: "Politimann" bortført

Han legger til at det var godt å få tilbake den mye omtalte politimannen med klærne på etter at den ble stjålet forrige fredag.

Utkikk etter vikar

Nå pleies dukken på Huseby gård for både kraniebrudd, en mistet hånd, samt at et øre har fått hard medfart.

Politimannen er såpass dårlig foreløpig at Aanerud er på utkikk etter en vikar til den mer berømte politidukka er frisk igjen.

– Er det noen som har en brukt dukke, kjøper jeg den gjerne. Den skal nok raskt bli trent opp til et vikariat langs fylkesveien, sier Olaf Aanerud med glimt i øyet.

Du kan lese mer om bil og trafikk på indre.no – her:

LES OGSÅ: De skremmer råkjørerne – med paintball!