Bør vi selge bilen vår nå?

Thomas har kjøpt Saab til over 500 000 kroner. Selge eller beholde? Se hva Brooms bilekspert mener.

Saab_95_021
Saab_95_021

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Thomas spør:

Hallo Benny. Jeg er sikkert ikke den eneste som lurer på dette i disse dager, men jeg håper likevel du kan ta deg tid til å svare. Saken er at vi kjøpte en splitter ny Saab 9-5 stasjonsvogn for halvannet år siden. Vi kjøpte "full pakke" og ga godt over 500 000 kroner for bilen. Den gangen var det jo ingen som snakket om at Saab kunne bli nedlagt og hele familien falt for denne bilen som føltes som et godt skritt oppover i forhold til Audi A6 vi hadde tidligere.

Men hva skal vi gjøre nå? Er det lurt å selge bilen nå og bli ferdig med det tapet som helt sikkert kommer? Vil det være vanskelig å få service og deler på bilen? Hva tror du forresten om bruktverdien på en bil som vår, vil det være slik at "ingen" vil ha Saab nå? Jeg føler meg ganske i villrede nå og håper du kan hjelpe litt! Takk for veldig bra TV-program og fin spalte!

Derfor blir Saab nedlagt - klikk her:

Benny svarer:

Hei Thomas. Forstår veldig godt at det føles litt "usikkert" å eie Saab akkurat nå. Det kom kanskje ikke som noe sjokk det som har skjedd nå, men likevel føles det litt trist og litt vemodig.

Når det gjelder deg og bilen din tror jeg det beste rådet jeg kan gi er at du i alle fall ikke skal selge akkurat nå. Dette handler jo mye om psykologi og det blir lett sånn at ingen tør å kjøpe Saab - bortsett fra de som vil sko seg på situasjonen og som kommer med skambud. Det står også ganske mange nye, usolgte biler hos forhandlerne. De må selges "på tilbud" og det påvirker selvfølgelig prisen på en såpass ny bruktbil som din bil er.

Jeg ville ventet i alle fall noen måneder. Og ikke minst ville jeg i ditt sted tenkt nøye på om du skal selge bilen i det hele tatt. Hvis du er fornøyd med den, er det jo ingen ting som sier at du må kvitte deg med den selv om fabrikken blir borte.

Servicer og deler vil ikke være noe problem i mange, mange år framover. I verste fall er det jo heller ikke spesielt langt til Sverige. Derfor ville jeg ikke bekymret meg særlig mye over dette.

Bruktverdi framover er vanskelig å være bombastisk på. 9-5 har allerede i dag et relativt høyt verditap. Veldig bra at du kjøpte stasjonsvogn, 9-5 sedan vil nok få adskillig mer juling. Men det er klart at du nok må regne med at Saab ramler mer enn tilsvarende merker i årene som kommer.

Les testen av 9-5 stasjonsvogn - klikk her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbiljakt - klikk her: