Bomstasjoner blir gratis

Streik gjør at flere bomstasjoner åpner for gratis passering i morgen

Å slippe bompengene er viktig for de som kjører elbil   faktisk rangerer de det som den viktigste elbil fordelen, foran blant annet avgiftsfritak og gratis parkering. (Foto: Scanpix, © PEK )
Å slippe bompengene er viktig for de som kjører elbil faktisk rangerer de det som den viktigste elbil fordelen, foran blant annet avgiftsfritak og gratis parkering. (Foto: Scanpix, © PEK )

Statens vegvesen har besluttet at innkreving i enkelte bompengeanlegg som berøres av vekterstreiken skal innstilles fra tirsdag morgen. Dette blir gjort for å unngå midlertidige kjøremønstre ved bomstasjonene.

Det heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Forutsigbare kjøremønstre

- Hensyn til trafikksikkerhet og forutsigbare kjøremønster for trafikantene gjør at vi velger å innstille innkrevingen inntil videre, forklarer sjefingeniør Geir Kalheim i Vegdirektoratet.

Vektere betjener en rekke bompengeanlegg i Norge. Flere vektere organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund er tatt ut i streik.

LES OGSÅ: Dette er en ekstrem sparebøsse

Følgende bomstasjoner blir gratis å passere fra tirsdag 15. juni kl. 06.00:

- E6 Svinesundforbindelsen, bomstasjonene på gammel og ny bro

- E6 Østfold; bomstasjonene på Brennemoen, Fossum, Slitu og Kambo

- E18 Østfold, bomstasjonen på Raukerud

- E39 Trekantsambandet, bomstasjonen på Føyno

Alle felt i bomstasjonene blir gratis å passere, også felt for AutoPASS. Innkreving i øvrige bomstasjoner i Norge vil fungere som normalt. Statens vegvesen vil vurdere situasjonen på nytt dersom streiken trappes opp.

På biljakt? Her finner du Norges største bruktbilguide