Bom fast - på sommerdekk

- Ren galskap, mener politiet som nedla umiddelbart kjøreforbud.

trailer kjøreforbud (Foto: Jan Erik Sundøy, bladet.no/ANB)
trailer kjøreforbud (Foto: Jan Erik Sundøy, bladet.no/ANB)

Det utenlandske vogntoget var så dårlig skodd at traileren skled ut i grøfta på riksveg 705 gjennom Lånke. Politiet nedla umiddelbart kjøreforbud for traileren som kjørte på sommerdekk! Det skriver Stjørdalens Blad.

Episoden utspant seg på Riksveg 705 Selbuvegen i Lånke i torsdag formiddag. Den utenlandske traileren var på veg oppover Selbuvegen fra Stjørdal.

Sperret kjørebane

I bakken oppover mot Frigården gikk det galt. Vogntoget kom for langt ut mot vegkanten og ble til slutt stående bom fast.

Verken fører eller bil ble påført noen skade da traileren havnet i grøfta. Traileren måtte ha bergingshjelp for å komme løs.

Vogntoget sperret en kjørebane på riksvegen. Politiet kom til for å dirigere trafikken under bergingen.

Da oppdaget politiet hvor dårlig skodd den utenlandske traileren var. Sjåføren kjørte på sommerdekk. Han hadde med seks kjettinger, men bare en av disse passet.

Glatt og islagt

Politiets innsatsleder Tor Inge Aas karakteriserer trailerens ferd på den glatte og islagte vegen som ren galskap.

Politiet la ned umiddelbart kjøreforbud for traileren. Etter en tid ble vogntoget eskortert til en dekkforhandler i Stjørdal. Traileren fikk ikke kjøre videre før den var forsvarlig skodd med nye dekk eller kjettinger.

Temperaturer rundt null grader og mild vind har skapt veldig glatte veger og vanskelige kjøreforhold langs mange strekninger i Stjørdal de siste to dagene. Riksveg 705 mellom Stjørdal og Selbu er spesielt glatt.

Du kan lese mer om bil og trafikk på bladet.no - her:

SE OGSÅ: Kjørt deg fast? Ikke gjør dette!