Bobil og caravan: Er dette den drøyeste campingvogna du har sett?

Denne er for deg som for deg som ikke har sansen for campingplasser!

Ekvipasjen for deg som ikke liker campingplasser
Ekvipasjen for deg som ikke liker campingplasser

Det er ikke helt uventet Amerikanske Jeep som har utviklet off-road campinghengeren, eller skall vi kalle det en kombi-campen?

Og dette er jo i god Jeep ånd. Få merker har jobbet mer for å markedsføre seg som merket som ”tilbyr” frihet og eventyr på hjul til sine kunder, og dette er altså siste nytt derfra.

Jeep-design

Hengeren som i utgangspunktet er designet for og av Jeep, kan selvfølgelig brukes på andre biler også. Og det er slett ikke sikkert at den blir feil bak på en Land Rover eller Toyota Landcruiser heller?

Vogna er solid bygget, både chassiet og og selve hengeren ar av aluminium og tåler en real trøkk. Den selges gjennom Jeep-forhandlere.

Sjekk: Verdens minste bobil


Slik er Jeep-camperen innvendig
Slik er Jeep-camperen innvendig


To utgaver

Camping-tilhengeren finnes forresten i to utgaver. "Casual" og "Extrem."

Casual-utgaven har 32-tommers hjul med BF-Goodrich Mud & Terrain dekk og bakkeklaring på 12 tommer.

Extrem-utgaven har større 35-tommershjul – også med BF-Goodrich dekk – men har større klaring under skjermene. Det er mulighet for å kunne montere 37-tommere også! Den har skliplate av aluminium under og bakkeklaringen på denne er på 15 tommer. Og denne veier noen kilo mer en Casual-utgaven.

Off-road fjæring

Begge hengerne er selvfølgelig spesielt utviklet for å tåle tøff bruk, fjæringen er også tilpasset kjøring utenfor allfarvei.

Den innvendige plassen er lik i begge utgavene. De har 100 volt el-anlegg og god soveplass til to. Det finnes også godt med tilleggsutstyr. Kokeutstyr, varmeanlegg, aircondition osv.

Bedre enn taktelt?

Tradisjonelt har jo ofte taktelt vært brukt på bilekspedisjoner, men om du ønsker deg litt mer plass og luksus så bør du kanskje vurdere denne. Men du bør vel også vurdere hvordan ”veien” er der du skal kjøre. Jeg ser for meg at rundt bjørkelegger og dype myrhøl kan være en smule upraktisk å dra med seg en tilhenger – selv om den er aldri så off-road! Og hvor finner du 110 volt til aircondition-anlegget ute i bushen?

Uansett, tøff er den!

Prisene er på henholdsvis ca 10 000 og 12 000 dollar for disse utgavene.


Ekstra: Se video fra "Gjørmehølet":


Kunne du tenkt deg en ferietur i denne? Skriv i kommentarfeltet under:


sammenslått
sammenslått