BMW X6 Hybrid: Halv pris – etter bare to år

Kostet over to millioner – nå får du den for én!

Det er ikke alltid så lett å selge million bruktbil, det har tydeligvis eieren av denne BMW X6 en fått erfare. Her snakker vi virkelig verditap! Faksimile fra www.finn.no.
Det er ikke alltid så lett å selge million bruktbil, det har tydeligvis eieren av denne BMW X6 en fått erfare. Her snakker vi virkelig verditap! Faksimile fra www.finn.no.

At dyre og spesielle biler har høyt verditap, er ingen hemmelighet.

Det koster å skille seg ut – og i de øverste prisklassene begynner det naturlig nok å bli tynnere blant kjøperne. Det er ikke veldig mange som kan bla opp fra en million og oppover for en bruktbil.

Stupt i pris

Men er du i den heldige situasjonen at du kan gjøre det, er det nå muligheter for å gjøre et skikkelig kupp på en bil som virkelig har stupt i pris.

Akkurat nå ligger det nemlig en BMW X6 Hybrid ute til salgs på finn.no. En diger luksusbil med alt av utstyr, 4x4, hybriddrift og ikke mindre enn 488 hestekrefter.

LES OGSÅ: BMW X5: Denne SUV-en har superkrefter

Satt ned flere ganger

Ny kostet den 2.067.000 kroner pluss tillegg.

Nå har 2011-modellen rullet 31.000 kilometer og prisen har virkelig rast nedover. I annonsen kan vi lese at den er "satt ned fra markedspris 1.590.000 til 1.350.000". I selve overskriften på annonsen er prisen ytterligere senket, til 1.190.000.

Men det har tydeligvis ikke vært nok til å lokke kjøperne ut på banen. Nå legger nemlig selger til følgende: "Jeg selger bilen til den som kommer med et bud over 1.000.000".

Klikk her for å se annonsen på bilen

Utstillingsvindu

Med andre ord: Legger du en million og en krone på bordet, kan du bli den nye eieren av monster BMW-en. Men det later til at du bør skynde deg. Selgeren presiserer nemlig at dette "supertilbudet" bare gjelder noen dager.

Og selv om en million kroner er fryktelig mye penger for en bil, får du altså her noe nesten ingen har maken til. I praksis er den et lite utstillingsvindu for alt BMW kan av teknikk og luksus – og det er ikke så rent lite.

LES OGSÅ: Spar 100.000 på BMW-SUV

Kjører fra sportsbiler

Der de fleste hybridbiler nøyer seg med liten motor i kombinasjon med en elektromotor, smeller BMW til med et 4,4-liters V8-kraftverk her. Kreftene plantes via en åtte-trinns automatkasse til bakken via alle fire hjul.

Den gjør 0–100 km/t på 5,6 sekunder, da begynner mange sportsbiler å slite med å henge med. Bilen har tidligere vært eid av BMW Norge og de gjorde en kjapp jobb da de skulle krysse av for ekstrautstyr. Her har det tydeligvis vært "ja takk" til alt og bilen er således en real utstyrsbombe.


322 kroner per mil ...

Dagens eier kjøpte den i september 2012 og hvis vedkommende betalte noe i nærheten av markedspris den gangen – da blir dette i praksis en uhyre kostbart bilhold.

Siden den fikk skilter første gang, har bilen tapt seg 322 kroner for hver eneste mil den har rullet. Da begynner det å bli dyrt å kjøre bort på butikken for å kjøpe is ...

LES OGSÅ: Disse bilene taper seg minst

Det verste unnagjort

Men det trenger ikke du bekymre deg for hvis du kjøper. Bilen kommer naturligvis til å tape seg i verdi også i årene som kommer, men ikke i nærheten av så mye som den har gjort så langt.

Det verste bør være unnagjort nå – og du kan altså glede deg over å ha en bil det bare er solgt noen få av i Norge og som de fleste andre eierne har betalt mye mer for.


Skremmer fanden på flatmark – les testen av X6 her:


BMW X6 Hybrid er fullspekket av teknologi - og avansert utstyr. Dermed blir også prisen voldsom som nybil.
BMW X6 Hybrid er fullspekket av teknologi - og avansert utstyr. Dermed blir også prisen voldsom som nybil.


LES OGSÅ: Her er en annen BMW som har tapt seg en million kroner