BMW X6: – Denne kan skremme fanden på flatmark!

Bilverdens svar på "keiserens nye klær", raser Brooms-bilekspert

BMW X6 er en kombinasjon mellom coupe og SUV, men hvor praktisk er den egentlig?
BMW X6 er en kombinasjon mellom coupe og SUV, men hvor praktisk er den egentlig?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Jeg har lenge gått med en drøm om å kjøpe en BMW til familien. Nå lurer vi litt på en litt brukt BMW X6, men først har vi lyst til å høre din mening om den bilen. Er den et godt kjøp?

Hilsen fra Helge m. fam.

Benny svarer:

Heisann Helge og resten av familien!

Nå har du muligens gjort noe fryktelig dumt. Nemlig å spørre meg om BMW X6 – det er omtrent som å helle bensin på et bål. Du og eventuelt andre sarte sjeler er herved advart!

Det er nemlig en av de dummeste, styggeste og mest ubrukelige bilene jeg vet om – og det til en altfor høy pris. Dette er rett og slett bilverdens svar på "keiserens nye klær" sett med mine øyne.

BMW-X6-bakfra
BMW-X6-bakfra

La meg forklare nærmere:

Design: Jeg synes stort sett at BMW lager svært lekre og flotte biler enten det er snakk om 3-, 5-, 6- eller 7-serie, også nyeste X5 (E70) er pen. Unntakene her er 5-serie GT og altså den enda verre X6. Den er rett og slett klumpete, uharmonisk og stygg.

Plass: En bil som veier 2,2 tonn og er nesten fem meter lang burde by på bortimot en ballsal. Det gjør IKKE X6. Den har tragisk nok KUN plass til to stykker i baksetet, og på grunn av taklinjen er takhøyden snau for voksne. Selv i forsetene kan plassen for litt høyreiste være snau. Bilen bygger egentlig på X5, men taket er kappet 7 centimeter og det merkes. Bagasjerommet duger, men heller ikke det imponerer bilstørrelsen tatt i betraktning. Skal du ha romslig BMW så kjøp en X5 – den er i tillegg pen.

Interiør: Om man ser bort ifra den allerede omtalte plassen, er interiøret pent på X6. Men ikke noe penere enn på de allerede nevnte modellene, heller ikke det er altså et argument for å velge X6 framfor noen av de andre.

Kjøreegenskaper: OK, komforten er godkjent. Men BMW er jo kjent for å lage biler som er morsomme å kjøre. En kvasi-SUV med et slags coupedesign blir feil i så måte. Høy uavfjæret vekt og for høyt tyngdepunkt ødelegger her. En 5-serie er morsommere. En 6-serie enda morsommere og 7-serie mye mer komfortabel.

Framkommelighet: Er framkommelighet viktig får du 5-serie med xDrive (firehjulstrekk) – og skal du virkelig ha en SUV så hvorfor ikke velge en X5? Da får du både plass til fem, takhøyde, bagasjeplass, en pen bil og akkurat samme framkommelighet – til langt mindre penger.

BMW X6 Bruiser: Når du virkelig vil skille deg ut i trafikken:

BMW 6-serie er lekker og kjøreglad
BMW 6-serie er lekker og kjøreglad
BMW 5-serie Touring er praktisk og pen
BMW 5-serie Touring er praktisk og pen

(Klikk på bildene for høyere oppløsning)

Ramler mellom alle stolene

For meg ramler den vulgære BMW X6 mellom alle stolene som finnes. Kjøper du en Porsche 911 får du også en trang og liten bil som koster altfor mye. Men den er noe – nemlig en kompromissløs sportsbil. Den skal være slik.

Litt på lik linje Med Toyota Landcruiser som ikke akkurat er morsom når svingene kommer tett og farten er høy, men også den har andre egenskaper som oppveier. Plass og framkommelighet for eksempel.

Med X6 har BMW klart kunststykket å samle opp alle dårlige egenskaper i en og samme bil. Nemlig en stor, tung og altfor dyr bil med dårlig plass, kjøreegenskaper som ikke er på BMW-nivå og en design som kan skremme styggen selv på flatmark.

Jeg skjønner egentlig ikke hva denne bilen skal brukes til, og klarer ikke å finne en eneste rasjonell grunn til å kjøpe den.

Jeg regner med at jeg etter denne triaden kommer til å få så "hatten passer" i kommentar feltet under.

Oppfordringen i den forbindelse blir følgende: I stedet for å bare kalle meg en dust, så gi meg heller GODE argumenter for hvorfor noen skal velge en X6 framfor en 5-serie, X5, 6- eller 7-serie. Det gleder jeg meg til å lese!

Og til deg Helge: Beklager om jeg knuste en bildrøm, men BMW har heldigvis mange flotte biler også. Velg en annen – alle andre er bedre og mer fornuftige enn denne!

Les også: Når SUV blir for harry

Stort arkivAlle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


LES OGSÅ: Dette er en julegave fra norske politikere


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: