BMW X5 eller VW Touareg: Hvilken skal jeg velge?

Disse to drømmer mange om. Hva mener du?

Touareg eller X5? Hva ville du valgt? Det er spørsmålet denne gangen. Bildemontasje: Marius Christensen.
Touareg eller X5? Hva ville du valgt? Det er spørsmålet denne gangen. Bildemontasje: Marius Christensen.

Lurer du på noe om bil?

Da er Broom-forumet stedet for deg! Her er det mange som kan mye - og som gjerne deler kunnskapen sin med andre

En av dem som ber om et råd akkurat nå, kaller seg "SUV". Her er spørsmålet hvilken bil som er best av VW Touareg og BMW X5. To vi vet veldig mange nordmenn drømmer om.

Her er spørsmålet - og svarene som har kommet så langt:

SUV:

Hei Jeg har tenkt å kjøpe meg brukt SUV, og har sett på X5 og Touareg.

Er usikker på hvilken av disse bilene jeg skal gå for. Har noen av dere erfaringer med disse bilene? Hvilken ville dere gått for? Prisklasse: 500.000-700.000

Hans Herman

X5 er etter mitt syn overlegen på fleste områder. Den har langt bedre kjøreegenskaper (kjører som en sporty personbil) og den har et mer sporty og eksklusivt interiør enn Touareg. Det den mangler er imidlertid Touaregs terrengegenskaper som er nesten uovertrufne. Hvis det er viktig bør du velge Touareg, hvis ikke er X5 bilen, forutsatt at du har råd til å kjøpe et pent eksemplar av den.

Her kan du lese mer om Touareg i Brooms bruktbilguide

Lars

Jeg ville gått for VW Touareg

Kanskje denne: http://www.finn.no/f...nnkode=29866153

Eller denne!!! : http://www.finn.no/f...nnkode=29808742

OBS! OBS! Vist du velger Touareg så ikke velg Bensin motor!

Marius

Hei! Helt feil at X5 har bedre kjøreegenskaper, for ikke å nevne "firehjulssystemet" som ikke fungerer. Touareg er overlegen, med ekstremt gode kjøreegenskaper. Men husk å kjøpe med luftfjærer så du kan heve/ senke bilen. Du kan sjekke youtube hvis du vil se hvordan Touaregen tar seg frem

Del med Facebook-vennene dine

Schweitt

Geländewagen!

fritti

X5-en er bedre å kjøre og x-drive-systemet er helt fantastisk, trekker 40-60 hele tiden og kan flytte 100 foran og 100 bak. dette er den alene om i klassen

Her kan du lese mer om BMW X5 i Brooms bruktbilguide

Frank

Vet ikke om det er så mange her som kommenterer som har kjørt begge to? Det har jeg gjort, sjefen har X5 som han er ganske hyggelig med å låne bort og border'n har en Touareg som han ofte bil byttelåne mot vår Caravelle når han trenger å ha med seg noe stort og jeg må ærlig talt si at Touareg er en på de fleste måter bedre bil enn X5. Mer komfort og bedre seter og mye finere interiør enn BMW en som virker ganske enkel innvendig.

Syns også det er mer drag i Touaregen. Har ikke fått prøvd noen av dem i terrenget men alt jeg har lest om det sier at Touareg er ekte terrengbil mens BMW'n er en helt grei bil for de flestes bruk. Jeg mener også at Touareg er større inni mens bagasjerommet nok er litt større på X5. Jeg ville helt klart gått for Touareg også fordi du får mere bil for pengene. X5 er fortsatt over priset på det norske markedet.

Touareg eier

X-drive systemet er et bra system på snøføre. Det har også hill-decent control. Om det er "heilt fantastisk" er jeg mer usikker på. Hva som er best av x-drive og volkswagen sitt 4motion er det sikkert delte meninger om.

Det som derimot Touareg`en har, som ikke X5`en har er "skikkelig 4-hjuls trekk". I tillegg til at Touareg`en har det "vanlige" Volkswagen 4motion, så har den også mulighet for å settes i lavgir og MANUELT låse 100% center differensial og bak differensial (hvis kjøpt med bak-diff. Dette er et option på 2010 modeller og nedover). Med luftfjæring kan du heve bilen slik at den får skikkelig bakke-klaring. Touareg har selvsagt også hill decent.

Lavgir er kjempedeilig når du f.eks. skal rygge tunge tilhengere i sakte tempo.I tillegg er lavgir gunstig ved sakte fart på off-road kjøring, gjerne mer skog/grøft/fjell/grus enn snø.

Men sitter du fast i høy snø med Touareg sitt 4motion, så kan du switche til lavgir, låse center og diff, av med ESP og tygge deg fremover. Enkelt sagt... Touareg har mange flere "verktøy" (Les: Gutteleketøy) for offroadkjøring enn X5`en har.

Lavgir gir også praktisk nytteverdi utenom offroadkjøring ved rygging av tunge tilhengere. Derfor kan du benytte en Touareg til vesentlig flere oppgaver enn en x5.

På vanlig vei kan du også med luftfjæring velge mellom sport, auto og komfort modus. Enda flere "tuning" verktøy. Men hvis terreng og det å kunne bruke bilen til mye forskjellig ikke er viktig, så er X5`en for all del en kjempebil.

Smaken er som baken. Men objektivt sett så tror jeg mange vil mene at X5`en kan se noe mer eksklusiv ut innvendig. BMW er jo kjent for gode kjøreegenskaper, så jeg utelukker ikke at denne kanskje kan være hakket bedre på vanlig vei, selv om Touaregen isåfall ikke ligger langt bak.

I manges øyne vil også en BMW ha myyyye høyere status enn en VW. Men for kjennere som vet hva en Touareg er, hvor mye den koster, og hvilke formidable terrengegenskaper den har + generell luksurøsitet, så vil mange se på bilen din med sikkel... hvis det er viktig. Touareg er også en mye mer sjelden bil å se på veien enn X5, og får derfor en del oppmerksomhet pga det.

Jeg har ikke selv prøvekjørt en X5, så jeg kan ikke si så mye om opplevelsen der, men min svoger har en 2009-modell, som jeg har vært passasjer i. Interiøret er veldig smakfullt. Nå er jo min egen Touareg en 2005-modell, så det blir ikke helt rettferdig å sammenligne disse mot hverandre uansett.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Her er et annet dilemma - SUV eller stasjonsvogn?

Nå vil vi høre din mening:

Klikk her for å lese flere kommentarer og si din mening i Broom-forumet