BMW X5: Avslørt - lenge før tiden

Denne er det mange som venter spent på.

Mye tyder på at det er slik den nye BMW X5 en vil bli seende ut. Bildene er ikke offisielle, men har lekket ut på Internett via en modellbilprodusent.
Mye tyder på at det er slik den nye BMW X5 en vil bli seende ut. Bildene er ikke offisielle, men har lekket ut på Internett via en modellbilprodusent.

BMW tok et gigantisk jafs av SUV-markedet da de kom med X5 i 1999. Siden har de oppgradert modellen med en ny generasjon.

Men nå begynner også denne å bli moden for utskifting – etter nærmere åtte år på markedet. Det knyttes stor spenning til den nye modellen, som blant annet vil gå i strupen på nye Mercedes ML som ble lansert for halvannet år siden.

Tidligere har vi bare hatt spionbilder av bilen med kamuflasje – men nå kan vi vise deg bilder slik bilen trolig kommer til å se ut. Uten noen form for tildekning.

LES OGSÅ: BMW X5: Tre ting du ikke visste

Offroad-egenskaper

X5 har rukket å bli en liten legende blant SUV-ene. Kjøreegenskapene har vært høyt prioritert, og sammenlignet med de fleste andre bilene i denne klassen er det få som matcher X5-en gjennom svingene. Noen seriøs offroad-bil har det imidlertid ikke vært snakk om. Men kanskje det endrer seg i tredje generasjon?

Det må i alle fall til om den skal kunne matche biler som tidligere nevnte ML og VW Touareg – begge disse har med avanserte off road-programmer.

LES OGSÅ: BMW X5: Dette kan bli den nye SUV-kongen

Modellbiler

Årsaken til at bildene av X5, med internkoden F15, nå er lekket på Internett, er noe så uskyldig som at det skal lages modellbiler av den.

I den forbindelse er det sendt bilder til en modellbilprodusent. Uten å tenke seg om har imidlertid Jadi Modelcraft publisert bilder av bilen på sin Facebook-side. Og da var den fort ute over hele verden. Neppe noe BMW i Tyskland er særlig fornøyd med.

Det er nok ikke sikkert at nye X5 blir akkurat lik bildene, men formene og linjene stemmer godt med spionbildene vi har presentert tidligere.

LES OGSÅ: Brukt BMW X5: Denne SUV-en har superkrefter

BMW X5 bakfra
BMW X5 bakfra

Inspirert av 3-serie

Hvis bilen blir slik som bildene vi viser her tilsier, er det tydelig at designet fra nye 3-serien har stor innflytelse på utseendet. Blant annet går frontlysene hele veien inn til nyrene i grillen.

Det aggressive utseendet understrekes med en sportslige frontfanger med store luftinntak på hver side og under skiltet.

Kanskje vil også X5 kunne bestilles i ulike varianter, slik som 3-serien: Sport Line, Luxury Line og Modern Line. I tillegg kommer garantert en versjon med M-styling.

LES OGSÅ: Broomduellen: BMW X5 vs. Volvo XC90

To eller tre sylindre

På motorsiden er det også spennende å se hva en ender opp med. Kanskje får vi en SUV med to- eller tresylindret motor. Målet er nok uansett å være blant de aller mest gjerrige store SUV-ene på markedet.

Det er også sannsynlig at det kommer en hybridvariant, og naturligvis alternativer med store motorer både med diesel- og bensin.

Mest krefter blir det naturligvis i X5M-modellen. Men den er nok fremdeles noen år unna.

Informasjon om og offisielle bilder av den kommende X5-varianten kommer etter all sannsynlighet til å slippes i forbindelse med en av årets store bilutstillinger. Da får vi se om realiteten stemmer overens med lekebilverdens versjon ...

Her er X5-en sammen med en del andre modellbiler som skal lages.
Her er X5-en sammen med en del andre modellbiler som skal lages.

LES OGSÅ: BMW X5M: Her er BMWs neste SUV-versting