BMW X3 og Audi Allroad: Hvilken er det beste kjøpet?

Valget står mellom Audi Allroad og BMW X3.

BMW X3_Audi_Allroad
BMW X3_Audi_Allroad

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei står mellom to biler jeg har lyst på og vanskelig å bestemme seg. Det er Audi Allroad fra 2003 og BMW X3 2004-modell. Audien har alt utstyr og ser veldig lekker ut. Syns særlig interiøret på BMW-en gir et mye billigere preg og den har også endel mer støy og mindre komfort synes jeg. Bortsett fra det er det ganske dødt løp da begge gir det vi er ute etter. Firehjulstrekk og god framkommelighet og den plassen vi trenger. Prisene også like, jeg kan få dem begge til litt under 300 000 kroner. Hva mener du er beste valg?

Benny svarer:

Heisann. Her mener jeg ganske bestemt at BMW X3 er det beste valget. Prisene har falt noe på denne i det siste og det begynner absolutt å bli en bil som er oppnålig for mange. I tillegg er dette en av de beste og mest driftssikre BMW-ene, og de har generelt få feil.

Jeg deler din mening med at kanskje den litt eksklusive følelsen mangler i de tidligste modellene av X3, men til 300 000 så bør du kunne finne fin bil nå, så lenge vi snakker 2-liter diesel, som er den desidert mest vanlige.

Når det gjelder Audi Allroad så er det en bil i motsatt ende av skalaen. Og særlig de første bilene med 2,5-liter TDI-motoren hadde ikke bare mange, men også typiske og dyre problemer som: Defekt turbo, defekt dieselpumpe, problemer med kamaksel/register, svak automatkasse og trøbbel med luftfjæring. Bilene ble heldigvis bedre etter hvert, men jeg får meg ikke helt til å anbefale denne bilen til noen.

Audien er den som har desidert størst plass av disse, og min påstand er at quattro-firehjulstrekksystemet også er hakket bedre enn BMW sitt i den grad det betyr noe. Du vil neppe ha problemer med å komme fram med noen av disse. Min anbefaling er altså en fin, velholdt X3 med god servicehistorikk.

Ønsker deg lykke til med ny bil etter hvert.

Del med vennene dine på Facebook

LES OGSÅ: To SUV-er i duell: VW Tiguan vs. Honda CR-V

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her: