BMW X3: Mye dyrere å eie enn en Passat?

Fristende – men en dyr fristelse? Brooms bilekspert svarer.

Den nye X3 eieren er ikke fornøyd   men Brooms bilekspert mener selgeren kan ta det helt med ro så lenge han har spilt med åpne kort underveis.
Den nye X3 eieren er ikke fornøyd men Brooms bilekspert mener selgeren kan ta det helt med ro så lenge han har spilt med åpne kort underveis.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny kan du svare meg på et spørsmål som er ganske viktig for meg akkurat nå? Vi skal bytte bil før jul er planen og ser egentlig på fornuftige stasjonsvogner, Passat, Avensis, kanskje Octavia. Men som gammel BMW-fan smugkikker jeg også litt på brukte X3.

Tenker egentlig å bruke maks 250 000 på "nybilen" men kan strekke oss til 300 000 "i verste fall" og da er det faktisk en del fine X3 å velge mellom. Spørsmålet er bare da om det vil være mye dyrere å ha en slik i forhold til for eksempel en Passat? Har to små og huslån og alt det der så økonomien tåler ikke de store smellene. Hva er ditt syn på dette?

LES OGSÅ: Audi til Passat-pris

Benny svarer:

Hei sann. Kjenner den følelsen der, gitt. Ikke rent sjelden jeg også har drømt å "strekke meg" litt ekstra ved bilkjøp og droppe å være så altfor fornuftig.

For å bruke Passat som eksempel på det fornuftige, er det klart at en X3 som regel – det finnes selvfølgelig unntak – nok vil være noe dyrere å eie. Men jeg tror ikke det bør være snakk om store forskjeller.

X3 har nemlig vært en bra bil helt siden den ble lansert. Du bør absolutt kjøpe med 2-liters diesel og kanskje ikke altfor mye fancy utstyr. Hvis/når det går i stykker, blir det nemlig fort dyrt.

Det er veldig vanskelig å sette opp noe detaljert regnestykke for dette, men har du råd til å kjøpe X3-en og vanlige reparasjoner ikke knekker økonomien din, tror jeg ikke du tar noen stor risiko her.

Men i forhold til Passat vil X3 gjerne være eldre og ha gått mer til samme prisen. Derfor skal du bruke tid på å finne et godt eksemplar. Det er en absolutt forutsetning at alle servicer er fulgt, sjekk også at slitedeler er skiftet og at bilen ser bra ut, både inni og utenpå. Ta også en titt under, i tilfelle "din" X3-selger er av det lille fåtallet som har forsøkt seg utenfor veien med bilen.

Og til slutt: X3 er en bil som gir veldig mye kjøreglede. Det er jo også et viktig poeng når man skal handle bil. Dessuten er den ganske rommelig og har fin framkommelighet. Lykke til med valget!

Feil og problemer på X3? Les mer i Brooms bruktbilguide – her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du andre tips i denne prisklassen? Skriv i kommentarfeltet under: