BMW X1: – Duger den som familiebil?

Han vil gjerne spare 200.000 kroner på nybilen.

X1 er minstemann i BMWs SUV utvalg   men er likevel ingen spesielt liten bil.
X1 er minstemann i BMWs SUV utvalg men er likevel ingen spesielt liten bil.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei i Broom Jeg har lest det du skriver om kjøp av BMW X3 eller X5, som bruktbil. Jeg er på let etter nybil og X5 blir i den forbindelse altfor dyr. Jeg så opprinnelig på enten BMW X3 eller Audi Q5, men slet med å få nok bra motor og utstyrsnivå for de pengene jeg kan bruke. Derfor har jeg begynt å tenke litt på BMW X1.

Sparer faktisk minst 200.000 kroner på å ta den i stedet, i praksis. Nå har jeg lest meg opp så godt som mulig på bilen, men blir liksom ikke helt klok på om den faktisk duger som familiebil. Vi har to unger som nå er 8 og 11 år gamle. Har et ganske alminnelig bilbehov med mest småkjøring og noen langturer i året. Vil det bli bare frustrasjoner med X1 eller tror du den gjør jobben? Vi har forresten i dag en 5-serie stasjonsvogn, har aldri savnet noe mer plass i den. Vennlig hilsen fra A.G. i Tromsø.

Les mer om brukt X3 og X5 her:

Benny svarer:

Hei du! Det er faktisk en av de store trendene innenfor bilmarkedet nå, at mange "downsizer", altså bytter til mindre bil. Det har naturligvis mye med pris å gjøre, mange oppdager at de kan få mer av både motor og utstyr hvis de velger mindre bil.

Dessuten så er det slik at veldig mange mindre biler har blitt mer luksuriøse og mer påkostet enn de var for bare noen år siden. Da blir overgangen både mindre – og enklere.

X1 er et godt eksempel. Det er ikke så veldig store forskjeller mellom den og storebror X3 i praksis. Men som du har oppdaget: På pris skiller det mye! Skjønner derfor at det kan friste veldig å kjøpe en velutstyrt X1 i stedet for å presse budsjettet til det ytterste og likevel ikke få X3 slik du gjerne vil ha den.

Når det gjelder om den duger som familiebil, blir jo vurderingen veldig subjektiv. Dette varierer enormt fra familie til familie.

Jeg kjenner folk som har klart seg helt fint med en VW Golf selv om de har hatt to små unger og hytte på fjellet.

Mens andre løper ut og kjøper flerbruksbil så snart barn nummer én er på vei.

Apropos flerbruksbiler – hvorfor er mange av dem så dårlige?

Skiboks i tillegg?

X1 har helt klart nok plass i kupeen. Både foran og i baksetet er det rommelig, og når ungene ikke er større enn dine, vil de ha god plass bak.

Det som er haken er bagasjerommet. Det er på 420 liter, noe som er dårligere enn flere av konkurrentene.

De aller fleste vanlige stasjonsvogner er for eksempel større enn dette.

Men samtidig: Hvor ofte pakker du egentlig bagasjerommet helt fullt på bilen din? Jeg pleier da heller å anbefale en skiboks til de gangene plassbehovet er størst. Da får du plutselig et stort ekstra "bagasjerom" på taket, og med riktig og litt fornuftig pakking kan du få med deg utrolig mye der.

Når det gjelder kjøreegenskaper og komfort er X1 en av de aller beste bilene i klassen.

På de punktene tror du vil erfare at den absolutt egner seg som familiebil.

Foreslår at du tar med familien på en skikkelig prøvetur og selv ser hvordan det fungerer i praksis, det er nå en gang bare dere som vet hva som passer dere selv aller best. Lykke til med valget!

Ny klasseleder: Les testen av BMW X1 her:

Stort arkiv


Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Begge er vinterdekk – bare det ene er forbudt

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: