BMW M5: Han feiret 17. mai med 560 hestekrefter

Broom-Vegard hadde en nasjonaldag helt utenom det vanlige.

En mann som her mer enn en grunn til å flagge i dag! Brooms Vegard Møller Johnsen kjører BMW M5 på nasjonaldagen   og koser seg stort!
En mann som her mer enn en grunn til å flagge i dag! Brooms Vegard Møller Johnsen kjører BMW M5 på nasjonaldagen og koser seg stort!

17. mai er dagen mange av oss går i tog. Men en mann har ingen planer om å gjøre det. Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen feirer nemlig dagen med noe helt spesielt på gårdsplassen: En BMW M5.

Dette er noe av det heftigste som ruller på fire hjul, V8, 560 hestekrefter og 0–100 på 4,4 sekunder. Og da kan det vel ikke bli tid til veldig mye mer enn å kjøre bil – eller?

Det må vi vel nesten finne ut av? Ja, klart vi må!

Fritatt av kona

Ring, ring:

– Hallo, Knut! Nå, hvordan går det?

– Med meg? Jo da, bra, vært tidlig oppe og sett på barnetoget her og snart skal vi av gårde til svigerforeldrene mine. Men jeg tipper du har en litt mer spennende 17. mai enn meg?

– Det er vel kanskje en viss sjans for det, ja! He he. Det skal litt til å matche min 17. mai i år. Og det beste av alt: Kona har gått med på å frita meg for det meste av 17. mai- aktiviteter. Her skal det kjøres bil!

Alt om BMW på broom.no - klikk her:

Noe helt spesielt

– Jøss, hvordan klarte du det?

– Nei, du vet, man har jo sine metoder ... Jeg har lagt inn litt aksjer i det siste og i dag var jeg tidlig oppe og vasket huset. Det er ikke alltid det funker, men i dag gjorde det heldigvis det! Og så skjønner nok kona også at dette er noe helt spesielt for meg.

– Har du fått kjørt noe særlig ennå?

– Jada, jeg hentet den i går ettermiddag og rakk noen mil da og i dag, både på motorvei og svingete småveier. Men det var vått, så jeg fikk ikke testet skikkelig. Nå er det heldigvis i ferd med å skinne opp. Det passer meg perfekt!

Del med Facebook-vennene dine

Ikke møte heltene

– Og hvordan er førsteinntrykket?

– Helt fullstendig rått! Jeg var veldig spent på denne bilen. Har ikke kjørt M5 på mange år, forrige gang var en 1994-modell en kompis av meg hadde. Men dette har jo alltid vært en ultimat drømmebil for meg.

– Slik sett var jeg nesten litt redd for å bli skuffet. Det er jo noe med at man aldri skal møte heltene sine. Men den frykten kunne jeg nok spart meg. Jeg tror det tok omtrent 20 sekunder før jeg var helt solgt!

BMW-museet er imponerende greier - bli med Broom-Larsssen inn

Alt stemmer

– Det er så heftig?

– Ja, virkelig! Det er en helt vill bil. Bare lydene gir meg nesten frysninger. Det plystrer og piper og broommer. Og kjøreegenskapene! Det skal noe til å lage en bil som kan utnytte 560 hestekrefter optimalt, men det gjør virkelig denne.

– Klisjeen "klistret til veien" har sjelden passet bedre. Dette er en komplett kjøreopplevelse. Alt – absolutt alt – stemmer! Og det sier jeg altså før jeg har fått prøvd den skikkelig på tørre veier. Har mistanke om at det beste faktisk er foran meg!

LES OGSÅ: Her er BMW-en for deg som virkelig vil bli sett

– 420 hk mindre

– Du får ta det LITT pent da, regner med prislappen er ganske høy..?

– Testbilen slik den står koster nesten 2,2 millioner kroner, så det er ikke akkurat noen billig bil. Men samtidig er det jo også to biler i ett. Det er tilnærmet racerbil på den andre siden – og en helt komplett familiebil på den andre. Du kan ha barnesete baki og barnevogn i bagasjerommet – samtidig gjør den altså 0–100 km/t på 4,4 sekunder.

– Men da skal ikke jeg forstyrre deg mer...

Nei, nå må jeg komme meg ut. Hva kjører du forresten i dag, Knut?

-Jeg? Ingen testbiler her, jeg kjører familiebilen vår, jeg. Den har vel noe sånt som 420 hestekrefter mindre enn bilen du kjører ... Takk for at du minnet meg på det. Men ha en fortsatt god 17. mai, da ...

– Du også! Nå skal jeg kjøre bil!

Her står M5 parkert i parkeringshuset hos importøren - og Brooms Vegard setter seg straks bak rattet. - Bare å holde nøkkelen til denne bilen er helt spesielt, sier han.
Her står M5 parkert i parkeringshuset hos importøren - og Brooms Vegard setter seg straks bak rattet. - Bare å holde nøkkelen til denne bilen er helt spesielt, sier han.

Tommy Rustad danser med BMW - dette må du se!