BMW 3 serie   vinneren i kvalitetsundersøkelsen hos Fleet Cars.
BMW 3 serie vinneren i kvalitetsundersøkelsen hos Fleet Cars.

BMW helt til topps i kvalitetsundersøkelse

Slo alle konkurrentene - inkludert japanerne. Se hele lista:

Britiske Fleet News har akkurat kunngjort resultatetene av sin årlige kvalitetsundersøkelse - og vinneren vil kanskje komme som en overraskelse på noen.

Grunnlaget er over 1,5 millioner biler som har det til felles at de er firma/leasingbiler. Firmaene som eier dem har så blitt bedt om å nominere de beste bilene i sin "stall" - basert på erfaringer fra brukere og kostnader.

Dette er i hovedsak biler som er svært godt fulgt opp. Dermed er det også grundige data å ta utgangspunkt i.

Japansk andreplass

Den bilen som kommer aller best ut er BMW 3-serie. Dette er en velkjent firmabil for de som har mulighet til å unne seg "litt ekstra". Og ut fra dette kan vi også tolke at brukerne er svært fornøyde.

På andreplass kommer (ikke helt overraskende) en japaner, nemlig Honda Accord - mens 3-serie-rivalen Audi A4 tar tredjeplassen.

LES OGSÅ: Dette er Norges mest populære bruktbil

- Overrasker meg litt

Det er interessant nok kun tyske og japanske biler på denne lista. De franske merkene er store på det britiske markedet, men her når de altså ikke opp.

- Jeg må innrømme at BMW 3-serie på førsteplass overrasker meg litt. Men samtidig har vi sett at BMW-kvaliteten lenge har gått den riktige veien. Her varierer det også endel mellom modellene, mellom motorer - og ikke minst hvor mye utstyr bilene har, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Ikke siste-skrik-utstyr

- Rent konkret kan jeg tenke meg at mange av disse firmabil-BMW-ene har dieselmotor og det er sikkert også mange "business-utgaver" ute og går. De har ofte ikke veldig mye fancy siste-skrik-utstyr og det kan absolutt være smart ut fra å ha minst mulig feil.

- 1-serie har vist seg å være en nesten feilfri bil og det er gledelig hvis også 3-serien går i den retningen. Audi A4 på tredjeplass viser også det vi har sett lenge, at Audi har ryddet skikkelig opp i problemene de slet med noen år tilbake. Og at japanerne blander seg godt inn nedover på lista overrasker vel ingen, avslutter Benny.

Les testen av 3-serie med 4x4 - klikk her:

Her er topp 10-lista over de beste firmabilene

1. BMW 3-serie

2. Honda Accord

3. Audi A4

4. Nissan Qashqai

5. BMW 1 Series

6. Ford Fiesta

7. Mercedes-Benz C-klasse

8. Toyota Avensis

9. Honda Civic

10. Volkswagen Golf

LES OGSÅ: Dette er de aller verste bruktbilene