BMW Gran Turismo : Se bildene

BMW kaller det selv en helt ny bilklasse. Se bildeserien av Gran Turismo!

Dette er de aller første, offisielle bildene av BMW 5-serie Gran Turismo. Bilen ble første gang vist som konsept på Geneve-messa. Nå er den helt produksjonsklar - og BMW har store forventinger til nykommeren.

Denne bilen skal gå rett i strupen på Mercedes CLS og prismessig legger den seg øverst i 5-serie utvalget. BMW har "lånt" et lite triks fra Skoda og introduserer valgfri inngang til bagasjerommet. Hele bakluka kan åpnes som på en kombi - eller du kan åpne bare den nederste delen, uten ruta.

"Dette er den dummeste BMWen siden X6" - bli med i diskusjonen her

Innvendig kan du velge mellom vanlige baksete-løsning eller to separate stoler. Baksetene kan skyves i lengderetningen, vinkles - eller felles flatt ned. Dermed byr Gran Turismo på stor grad av fleksibilitet. Bagasjerommet er i utgangspunktet på 430 liter, med nedfelte bakseter øker det til 1650 liter. Lista over utstyr er seriøst lang og interiøret skal være et par hakk over standard 5-serie i eksklusivitet.

Gran Turismo bygges på en ny plattform som senere skal finne veien til resten av 5-serien. Det er ventet at den nye fronten også vil gjøre det samme. Motorutvalget er i starten 3-liter bensin og diesel, i tillegg til turbo V8. Åtte-trinns automatgir er standard og BMW lover klasseledende tall for utslipp og forbruk. 530d Gran Turismo har for eksempel et snittforbruk på 0.65 liter/mil og slipper ut imponerende lave 173 gram Co2 pr kilometer. Ikke verst i en bil med 245 hk! Gran Turismo kommer på markedet i oktober.

314359