BMW Gran Coupe M6: Joakim fisket fram mobilen da han så denne

Det ble en lunsjpause utenom det vanlige.

Det er lagt kamuflasje over modellbetegnelsen også   men BMW kjennere vet akkurat hva hva som skjuler seg under. Det begynner på M og slutter på 6. MMS FOTO: Joakim Furunes
Det er lagt kamuflasje over modellbetegnelsen også men BMW kjennere vet akkurat hva hva som skjuler seg under. Det begynner på M og slutter på 6. MMS FOTO: Joakim Furunes

Bilindustrien har i årevis vært opptatt av å holde sine nye modeller skjult inntil alt er fiks ferdig, og klart for offentliggjøring. Derfor blir nye modeller som skal testes ut på offentlige veier, godt kamuflert før de slippes ut i trafikken.

Så hvis du en gang skulle se en bil som helt eller delvis er dekket av et merkelig mønster i sort og hvitt – med et slags krusedull-mønster – så er det ikke nødvendigvis en motivlakkerer som har gått bananas – men snarere kamuflasje for å skjule bilen.

Men selv med mer eller mindre kamuflasje, er disse bilene et yndet fotoobjekt for "carparazzier" – spionfotografer. Joakim fra Stjørdal har åpenbart teft – for da han så en rekke BMW-er parkert utenfor sitt hjemlige ICA, fisket han fram mobilen og knipset i vei.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: BMW 6-serie Grand Coupe: Her er de første bildene

– Tok fram mobilen

– Vi så seks biler som sto parkert utenfor butikken. Jeg som er ganske bilinteressert fant fram mobilen og tok noen bilder. Jeg har aldri sett slike biler før, men vet at det er slik de tester nye modeller, forteller carparazzi in spe, Joakim Furunes.

Og det var ikke småtteri som var parkert utenfor dagligvarebutikken i Nord-Trøndelag. Hele seks eksklusive biler fra BMW var stilt opp. Blant annet en M5 og en spesiell 3-serie.

Den kanskje mest spennende var likevel en 6-serie Gran Coupe i M6-versjon.

De kan kamuflere logoen på panseret så mye de vil, men Joakim Furnes hadde ingen vansker med å se at dette var en BMW. Og ikke bare det - en ganske så spesiell modell til og med ... MMS-FOTO: Joakim Furunes
De kan kamuflere logoen på panseret så mye de vil, men Joakim Furnes hadde ingen vansker med å se at dette var en BMW. Og ikke bare det - en ganske så spesiell modell til og med ... MMS-FOTO: Joakim Furunes

LES OGSÅ: Mercedes CLS: Den vanskelig oppfølgeren

Sterk konkurrent

6-serie Gran Coupe er en firedørs coupe – som etter langt og lenge har dukket opp som konkurrent til Mercedes CLS og Audi A7.

I disse dager har det vært internasjonal lansering av modellen, som av flere beskrives som en av BMWs aller lekreste modeller.

Men ingen har så langt verken fått prøve eller se en ukamuflert Gran Coupe M6.

LES OGSÅ: Audi A7: Rett og slett en suveren bil

BMW 6-serie Grand Coupe M6.
BMW 6-serie Grand Coupe M6.

M5-motor

M6-en blir ikke bare noe av det mest elegante fra BMW – men også noe av det råeste. Nylig ble nemlig M6 Coupe avduket – og det er den raskeste coupeen BMW noen gang har laget. Lista ligger neppe mye lavere med storebroren med fire dører.

Mest sannsynlig snakker vi her om den samme motoriseringen som i BMW M5 – altså 560 hk i en twin turbo V8-er.

Men det kan også hende at det blir en litt justert effekt – enten opp eller ned – for at det ikke skal bli for likt M5-en.

Det er ventet at vi kan få se M6-en i løpet av året. Så om ikke så lenge får vi nok gode svar på alle spørsmålene som måtte dukke opp.

I mellomtiden må vi bare forsøke å se "gjennom" kamuflasjen på bildene til Joakim.

Klikk her for å se hundrevis av bilder av BMW Gran Coupe:

LES OGSÅ: BMW 6-serie Gran Coupe: Endelig – nå kan den bestilles!