BMW-eieren skylder sju millioner i parkeringsbøter

Eneste måte å stoppe ham på er å slå ham konkurs.

BMW en ble parkert i Århus i juni 2010. (Foto: Scanpix)
BMW en ble parkert i Århus i juni 2010. (Foto: Scanpix)

42-åringen fra Malmö er virkelig storkunde hos parkeringsselskapene. Han skylder mer enn sju millioner kroner i parkeringsbøter og har i tillegg et nesten like stort skatte- og avgiftskrav hengende over seg.

Det er den svenske avisen Expressen som forteller den utrolige historien om mannen som står som eier av ikke mindre enn 2629 personbiler.

Politiet gikk lei

Politiet karakteriserer ham som en "bil-målvakt". Han eier bilene bare på papiret og de disponeres av andre personer. 42-åringen har ingen inntekt og det nytter derfor ikke å kreve inn verken parkeringsbøter, fotoboksbøter eller avgifter fra ham.

BMW-en på bildet over ble parkert i Århus sentrum i juni 2010. Der fikk den 20 parkeringsbøter på til sammen 10 000 kroner før politiet til slutt gikk lei og tauet den bort.

Det danske politiet skal ha forsøkt å få tak i eieren, men forgjeves.

LES OGSÅ: Disse bileierne får flest P-bøter

Sette en stopper

I tidligere avhør med svensk politi skal mannen ha stilt seg helt uforstående til at så mange andre hadde registrert biler i hans navn. Hans eneste adresse er for øvrig en postboks.

Men nå har svenske myndigheter fått nok. I november i fjor ble 42-åringen begjært personlig konkurs. Dermed håper man å kunne sette en stopper for hans "virksomhet".

– Ved to tidligere tilfeller der personer har blitt begjært personlig konkurs, har vi ikke registrert nye kjøretøyer på dem fordi de da ikke har anledning til å inngå avtaler om eierbytte, sier Andreas Wedén i den svenske transportstyrelsen til Expressen.

LES OGSÅ: 20-åringen fra Bodø "nøyer" seg med 20 000 kroner i bøter...