BMW-eiere har ikke peiling

Flesteparten vet ikke at de kjører bakhjulstrekk!

BMW 1 serie oppslag
BMW 1 serie oppslag

Kanskje er det en myte at BMW-eiere er noen av de mest entusiastiske bilkjøperne? I hvert fall viser BMWs egne tall at hele 80 prosent av BMW 1-serie kjøpere ikke vet at bilen deres har bakhjulstrekk!

Grunnen til at dette blir trukket fram nå, er BMWs offentliggjøring av at de har tenkt til å begynne å produsere biler med forhjulstrekk under eget varemerke (BMW produserer allerede biler med forhjulstrekk, men det under varemerket Mini. red. anm.)

Les testen om den nær perfekte nye 5-serien her

Utrolige tall

Dette er  1-serien i tii-konsept.
Dette er 1-serien i tii-konsept.

I følge Automotive News var det under et møte med kritiske finansanalytikere, at BMW-toppsjefen Norbert Reithofer avslørte disse utrolige tallene.

BMW vil bygge en "BMW-versjon" av Mini. Dette antagelig for å møte konkurransen fra bilmerker som Audi, med A1 Citroën med DS3, og enda flere i den stadig voksende klassen for premium-småbiler. Reithofer kunne berolige analytikerne som mente at BMW-kunder ikke vil godta en bil med forhjulstrekk, med at de på sett og vis allerede godtar det.

"Avsløring"

BMW innrømmer selv at de synes det er en forholdsvis stor overraskelse at så mange som 80 prosent av 1-serie-kundene trodde at bilen hadde forhjulstrekk, men trekker da dette frem som en grunn til at de skal kunne gjøre suksess med forhjulsdrevne modeller.

Vi i Broom er smått sjokkerte over denne "avsløringen", og hadde vel trodd at BMW-eiere var litt mer på ballen en dette!

Se Brooms store BMW-guide her

Mener du det er riktig at BMW bør lage biler med forhjulstrekk? Diskuter saken i kommentarfeltet under!