BMW bekrefter rekordlang rekkevidde

Investerer tungt i ny batteriteknologi.

Sammen med elbilen i3 er den ladbare hybriden 225xe mest solgt av BMW-modellene i Norge. Nå skal den elektriske rekkevidden forbedres kraftig i kommende modeller.
Sammen med elbilen i3 er den ladbare hybriden 225xe mest solgt av BMW-modellene i Norge. Nå skal den elektriske rekkevidden forbedres kraftig i kommende modeller.

BMW har kjempesuksess med sin første elbil i3. I Norge er det nettopp den som selger best akkurat nå, sammen med den ladbare hybriden 225xe.

Men dette er bare starten på en elektrisk offensiv fra Bayern.

Utviklingen av de kommende elbilene og ladbare hybridene er nå i full gang hos BMW. De skal blant annet investere 200 millioner euro i et nytt utviklingssenter for batteriteknologi utenfor München.

Senteret, som også sørger for rundt 200 arbeidsplasser, skal stå ferdig tidlig neste år.

Bekrefter 100 km rekkevidde

BMWs neste generasjon av ladbare hybrider skal få betydelig økt elektrisk rekkevidde. Dagens 225xe er eksempelvis oppgitt til 41 kilometer. Dette skal om få år altså økes kraftig, takket være nyutviklede batterier, som er skalerbare.

Det betyr i praksis at BMW kan utnytte plassen i de ulike modellene bedre, og at batteripakkene er langt mer fleksible.

Resultatet er at de kommende hybridene skal klare opptil 100 kilometer på ren el-drift, målt etter den nye og strengere WLTSP-standarden.

Dette er BMWs desidert mest solgte bil så langt i Norge i år.
Dette er BMWs desidert mest solgte bil så langt i Norge i år.

BMW i3: Nå er dette Norges mest solgte

Nye elbiler på gang

Aller viktigst er imidlertid satsningen på rene elbiler. Her skal det være to plattformer som ligger til grunn. FAAR (Front Wheel Drive Architecture) og CLAR (Cluster Architecture Rear Wheel Drive).

De nye plattformene vil huse ulike batteripakker, avhengig av modell, i følge nettstedet Autonews.com:

• 30e er på 60 kWh og gir en rekkevidde opptil 450 km.

• 40e er på 90 kWh og gir en rekkevidde opptil 550 km.

• 50e er på 120 kWh og gir en rekkevidde opptil 700 km.

Nå kommer Mini endelig med elbil

El-SUV i 2020

Ambisjonen til BMW er klar: De skal bli ledende på elektriske kjøretøyer. Innen 2025 skal de ha 25 elektrifiserte biler i sitt modellprogram, 12 av disse skal være rene elbiler.

BMW i9 blir det nye flaggskipet til BMW på el-fronten. Bilen skal bygges på fabrikken i Dingolfing med start 2021. Før den tid kommer dagens i3 med større batteri og lenger rekkevidde, samt en helelektrisk utgave av SUV-en X3. Den får navnet iX3, og skal stå klar i 2020.

En helt ny i4 er dessuten også bekreftet. Den blir utstyrt med femte generasjon eDrive (elektrisk drivlinje) og batteripakken som bidrar til nevnte 700 kilometers rekkevidde. i4 kommer på markedet i 2021.

Se video: MDG-Lan fikk lappen som 18-åring: – Jeg ER faktisk glad i å kjøre bil.

Les mer og se bildene av konseptet av i4 her