BMW 740 D: Direktørbil med caps og gullkjede

Med denne kommer du til å vekke oppsikt.

En direktørbil i hvitt, og som har blitt breddet og stylet i alle retninger, er ikke hverdagskost. Om det er døll eller deilig strides nok de lærde om   men det er i alle fall ganske særegent.
En direktørbil i hvitt, og som har blitt breddet og stylet i alle retninger, er ikke hverdagskost. Om det er døll eller deilig strides nok de lærde om men det er i alle fall ganske særegent.

Det er ikke hver dag man kommer over slike luksusbørser som attpå til er modifisert. Fra å være en elegant direktørbil har body-kitet til Lumma transformert 7-serien til noe du like gjerne kunne sett i en gangster-rap video.

Felgene måler 22” og fyller godt ut i hjulbuen. I tillegg er den utstyrt med et Brembo-kit som gjør selv sportsbiler flaue. Eller hva sier du om 405mm bremseskiver?

Overlesset med teknikk og utstyr

Nå er det nesten påkrevd at en slik bil også innfrir når det gjelder utstyr. Du må nesten plusse på en velutstyrt mellomklassebil i ekstrautstyr for å imponere.

Foruten det man forventer av skinn, høyglans pianolakk, luftfjæring etc. har denne head-up display, 4-soners klima, aktiv styring på bakhjulene, nøkkeløs adgang og soft close demping av alle dører, full entertainment-pakke og mye mye mer.

Les vår test av BMW 520D her:

Pulver under panseret

Nå har det seg slik at også denne BMW-en juger litt på modellbetegnelsen. Det sitter nemlig ingen 4,0-liter under panseret, men en råsterk 3,0-liters rekkesekser.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

740 D II
740 D II

Takket være to turboer yter denne motoren 306 hk og intet mindre enn 600 nm i dreiemoment. Det rekker til en sperret toppfart på 250km/t og fra stillestående til hundre på 6,3 sekunder.

Forbruket er nok av liten eller ingen interesse for eieren av en slik bil, og det spiser heller neppe opp budsjettet med lave 0,69 l/mil på blandet kjøring.

Del med dine Facebook-venner

Helt sjef?

Du blir garantert helt sjef bak rattet i denne, men har du ikke sjefslønn kan du legge den på minnet som nok en uoppnåelig drømmebil.

For det koster å glide rundt i eksklusiv vare, prisforlangende for denne “limousinen” er 1.170.000 kr. Vi kan jo nevne at det ligger over 300 biler på finn.no som koster over millionen, det er med andre ord mye morsomt i denne prisklassen. Det skal ikke være lett å være sjef ...

Dessuten er bilen fremdeles såpass ny, at et uhyrlig prisfall på påregnes. Det er altså ikke noe investeringsobjekt vi snakker om - selv om den er ganske unik.

Spørsmålet er på mange måter hvordan markedet er for direktørbiler som sender ut rapvideo-vibber ... Kanskje ikke det største?

Klikk her for å se hele annonsen

Les også: Dette blir den helt nye BMW SUV-en