BMW 7-serie: Diskresjon er en hederssak

Flaggskipet til BMW byr på mange nyheter – uten at det synes.

En komfortabel milesluker av rang hat nå fått en midt i livet oppdatering
En komfortabel milesluker av rang hat nå fått en midt i livet oppdatering

Siste generasjon av BMWs store stolthet, direktørbilen 7-serie, har trolig kommet cirka halvveis i livet og BMW-ingeniører kom fram til at en aldri så liten plastisk operasjon var på sin plass.

Skjønt – inngrepene er ikke store. I alle fall ikke det man ser. Det er under det elegante skallet man finner de viktigste nyhetene. Diskresjon er fortsatt en hederssak for biler i dette segmentet.

Del med Facebook-vennene dine

Men for å ta det utvendige først: Fangertrekket foran har blitt endret og den vertikale luftspalten nede på spoileren er ny. Likeledes har den fått ny grill og den kan nå bestilles med adaptive LED-frontlykter.

Når SUV blir for harry:

Lik seg selv

Bak kjenner man igjen nykommeren på at fangertrekket er noe endret rundt eksosutløpene, ellers er den ganske lik seg selv – men det er altså bare utenpå.

BMW 7-serie har alltid vært staslige biler ¿ det er de fortsatt.
BMW 7-serie har alltid vært staslige biler ¿ det er de fortsatt.

Alle modellene får en ny åttetrinns steptronic automatgir og automatisk stopp/start, og BMWs xDrive firehjulstrekksystem er nå tilgjengelig på 740 Li.

Duell: Audi A6 Avant møter BMW 520 D Touring:

Drivstoffgjerrige motorer

740-modellene får oppdaterte motorer. Grunnmotoren er den samme – det er også ytelsene, men endringer i turbogeometri og innsprøytingsanlegg skal visstnok bidra til at drivstofforbruket senkes hele 20 prosent i EUs testsyklus.

Velkjent men som alltid i 7-serie lekkert dashbord.
Velkjent men som alltid i 7-serie lekkert dashbord.

Også V8-motorene i 750i og 750 Li har blitt oppgradert. Effekten er nå på 445 hk og sammen med den nye åttetrinns girkassa så blir akselerasjonen raskere samtidig som drivstofforbruket kuttes med opptil 25 prosent.

BMW Trippelturbo: Dette er et kraftverk

Fra V8 til rekkesekser

2013 ActiveHybrid av 7-serien får en 3-liter diesel på 315 hk som forbrenningsmotor, og V8-eren på utgår i denne modellen – hvilket naturlig nok gir store utslag i forbruket her også.

Kun små endringer bak på nye 7-serie.
Kun små endringer bak på nye 7-serie.

Alle 7-seriene får nå selvutjevnende luftfjæring bak fra 2013, samt slankere forseter som gir bedre plass til de i baksetet.

Enda stillere innvendig

IDrive-systemet oppdateres og innvendig stemningsbelysning blir standard, det blir utbedret lydisolering, en forbedret 3D-navigasjonssystem med full stemmegjenkjenning og en diktatfunksjon til å skrive tekstmeldinger.

Del med Facebook-vennene dine

Kunder kan bestille Bang & Olufsen Surround Sound-system med 16 høyttalere og digital signalbehandling, samt en Rear Seat Entertainment-pakke som nå inkluderer en IDrive-kontroll og to 9,2-tommers skjermerer.

Klikk på videovinduet under for å se klippene:

http://www.youtube.com/watch?v=Ni4HJcHDrNQ&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=hsuq_2z2cYo&feature=player_embedded

Klikk her for å se alle bildene av nye BMW 7-serie:

Les vår test av BMW 7-serie her: