BMW 6-serie: Duger denne som familiebil?

Han vurderer høstkupp på sportsbil – men er litt usikker.

Broom bilekspert gir svar på om denne lekre coupeen kan gjøre jobben som familiebil.
Broom bilekspert gir svar på om denne lekre coupeen kan gjøre jobben som familiebil.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Jeg skal kjøpe ny bil. Vi er en liten familie på tre – der minstemann er fire år gammel. Vi er i utgangspunktet ferdig med vogn, og bruker nå barnesete som er vent forover.

Og nå lurer jeg på om jeg skal ta den helt ut og kjøpe en coupe som neste bil. Nærmere bestemt BMW 6-serie. De har jo falt i pris – og nå er de plutselig oppnåelig.

Men kan det duge som familiebil tror du – eller er dette bare galskap?

Og hva bør jeg ellers være oppmerksom på med disse bilene?

Hilsen Eirik.

Benny svarer:

Hei Eirik!

Det er nok ikke bare du som har denne problemstillingen. Tusenvis av bilinteressert menn landet over sitter akkurat nå og funderer på to ting: Kan en coupe fungere som familiebil – og hvis ja, hvordan overtaler jeg kona til å bli med på et slikt stunt.

Svaret på det første er i alle fall et klinkende klart ja. Klart de kan det! Men det handler litt om visse kompromisser. Så lenge en bare har ett barn, og særlig hvis barnet er i alderen rundt fire år er det optimalt.

Hvis en klarer seg med en kompakt trillevogn og barnet er så stort at barnesetet står vendt framover.

Hvordan en skal overtale kona overlater jeg til hver enkelt ...

God bagasjeplass

6-serien er for øvrig uvanlig godt egnet, ettersom den er såpass stor. Bagasjerommet er på hele 500 liter, som kan måle seg med både forrige generasjon Audi A8 og BMW 7-serie. Like praktisk som en stasjonsvogn er det jo ikke – men det duger.

Baksetene er små og av typen "bøtte" – så her kan det lønne seg å legge noe stabiliserende under barnesetet. Men plassen er helt grei – og passasjersetet foran trenger ikke å være helt framme for å gi plass.

Du må naturligvis påregne litt mer "styr" når du skal hjelpe din unge, lovende på plass i barnesetet – siden du ikke har like god tilgang som i en bil med bakdører – men det blir du fort vant med.

Må jo legge til at jeg synes designet på bakstussen er litt "bob-bob", men ettersom det er irrelevant for spørsmålet ditt, så forbigår jeg dette i stillhet ...

Ingen vinterbil

BMW-6-serie.
BMW-6-serie.

For øvrig er 6-serien er lekker sak – med klassisk coupe-look. Det lange panseret og den korte, om enn klumpete, hekken.

Det er ikke meldt om spesielle problemer med denne bilen – men noen utpreget vinterbil er det ikke. Stor motor foran og bakhjulstrekk er ikke det som sørger for den beste framkommeligheten – selv om vektfordelingen er nærmest 50/50. Det er noe å tenke på hvis du har noen bratte bakker i nærheten.

Den er også kostbar i service og ved reparasjoner – og siden de fleste har 3-liters bensinmotor er de heller ikke spesielt billige å kjøre med. Men morsom!

Misunnelig nabo

GODE å kjøre er de også! Av utstyr er Dynamic Drive å anbefale – som hindrer krenging i svingene. I en slik bil har det virkelig noe for seg. Viktig er også sportsseter, navi proffesional og gjerne head up display i frontruta. I dette segmentet er det viktig å kjøpe "riktig" bil med tanke på gjensalg.

Får du alt dette, kommer naboen garantert til å bli liggende våken og lure på om også han kan klare seg med en coupe som familiebil og kanskje bytte inn X5-en sin.

Uansett, du får ha lykke til – både med kjøp og å overtale fruen til å bli med på avgjørelsen.

Les også vår test av: BMW 6-serie Gran Coupe, her:


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: På date med stygg bil? Glem det!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: