BMW 5-serie: - Denne er verdt å vente på

Snart kommer ny modell - og nye priser.

BMW 5 serie er nettopp kommet i ny drakt   men viktigere en forsiktige designmessige endringer, er at du nå får firehjulsdrift på 520d. Dermed er det plutselig billigere å få seg 5 serie med trekk på alle fire.
BMW 5 serie er nettopp kommet i ny drakt men viktigere en forsiktige designmessige endringer, er at du nå får firehjulsdrift på 520d. Dermed er det plutselig billigere å få seg 5 serie med trekk på alle fire.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Vi har endelig bestemt oss for å kjøpe drømmebilen som familiebil – nemlig en ny BMW 5-serie. Den er egentlig litt utenfor budsjettet – men vi har bestemt oss for at vi tåler den kostnaden.

Nå ser jeg at en ny versjon er på vei – og spørsmålet er om vi heller skal vente på denne? Er 5-serien et "fornuftig" valg – i tillegg til at den åpenbart appellerer til følelsene...

På forhånd takk for hjelpen!

mvh

Gisle og Tone med familie.

Benny svarer:

Hei Gisle – og resten av familien!

Så hyggelig å høre fra noen som virkelig tar opp slike avgjørelser i fellesskap – og dessuten blir enige om å gå for det dere anser som selve drømmebilen!

Ingenting er morsommere enn å fatte en slik avgjørelse. I alle fall ikke for oss som er bilinteresserte.

Men så kommer perioden fra en avgjørelse er tatt, til kjøpet er unnagjort. Og akkurat denne perioden kan være litt slitsom – og den er i alle fall veldig viktig. For det er den perioden som avgjør hvilke bil du går for, hvor mye utstyr du skal ha, hvilken motor og hvor mye prisen EGENTLIG ender på.

Dyrt med ekstrautstyr

Her er det lurt å være forberedt på at sluttsummen plutselig vokser fort når en begynner å legge på ekstrautstyr. Så hvis dere har et litt stramt budsjett, slik du gir uttrykk for, så gjelder det å være streng med seg selv.

Generelt vil jeg si at nye BMW 5-serie er et ypperlig kompromiss mellom praktiske egenskaper og sportslighet – dessuten ser den jo lekker ut. God plass og høy komfort er også viktig i en familiebil – 5-serien kan krysse av for dette også.

Som du påpeker kommer det en nyere versjon av denne bilen om ikke så lenge. Det er altså ikke en helt ny generasjon – men en facelift av dagens utgave.

Lavere pris

Det som spesielt gode nyheter med dette er at inngangsprisen blir lavere. Akkurat hvor mye kan vi ikke si enda – for prisene er ikke klare. Men innstegsmodellen blir nå hetende 518d – i stedet for 520d. Den får mindre kraft, 143 hk i stedet for 163 hk, og dermed går både forbruket og utslippet ned. Det er gode nyheter med tanke på norske avgifter.

I tillegg byr den facelift-versjonen på diverse nyheter på utstyrssiden og en lettere oppjustering på utseendet. Alt sammen kan være verdt å vente på.

Les mer om nye BMW 5-serie her

– Sjekk kampanjer

Og hvis dere finner ut at innstegsmodellen er kvikk nok (0-100 km/t rapporteres å skje på 9,7 sekunder) – ja, så ville jeg ventet og heller fått litt lavere pris.

Da får dere også mer penger å bruke på utstyr! Det er jo aldri feil.

For å være sikker kan det være smart å sjekke eventuelle kampanjer som måtte dukke opp på dagens modell. Det hender at det blir noen spesialtilbud når en facelift-versjon skal fases inn.

Men jeg ville i utgangspunktet anbefale deg å vente til den nye er på plass – og kanskje spare litt penger mens du venter, så har dere enda mer å bruke på utstyr og fine felger!

Lykke til – som familiebil er i alle fall BMW 5-serie et utmerket valg.

LES OGSÅ: Før var det enkelt – nå kan det være komplisert og dyrt

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


LES OGSÅ: BMW 6-serie: Duger denne som familiebil?


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: