BMWs nye 4 serie teller snart tre modeller. Fra før har vi coupe og cabriolet   nå kommer også Gran Coupe.
BMWs nye 4 serie teller snart tre modeller. Fra før har vi coupe og cabriolet nå kommer også Gran Coupe.

BMW 4-serie Gran Coupe: Her fyller BMW enda en nisje

Her er splitter nye 4-serie Gran Coupe.

De tyske premium-produsentene er alle i gang med voldsomme modelloffensiver.

Her handler det om å øke salget gjennom å være i en rekke nye nisjer – ja, i noen tilfeller også å finne opp nisjer vi strengt tatt ikke har hørt om før. Alt for å hente nye kunder - og gjerne gi dem følelsen av å ha en bil som skiller seg ut fra mengden.

De siste årene har BMW rullet ut en rekke nye modeller – nå er det straks klart for en til.

Lekket ut

Her kommer nemlig 4-serie Gran Coupe som skal debutere offisielt på bilutstillingen i Genève i mars.

Første smakebit fikk vi i form av et bilde som lekket ut på nettet denne uken.

Om dette var en bevisst lekkasje fra BMW, eller at noen har fått tak i noe de ikke skulle fått tak i – det er ikke godt å si. Men det tok i alle fall ikke lang tid før BMW publiserte full pakke med offisielle bilder av bilen.

LES OGSÅ: Test: BMW 328i: Bedre enn seks!

Tredjemann

4-serie Gran Coupe er en såkalt firedørs coupe – med den fallende taklinjen til en coupe, samtidig som du får fem dører og bedre plass i baksetet enn i en vanlig coupe. Særlig er takhøyden bedre.

BMW har gjort det med bravur allerede, med den lekre og kjøreglade 6-serie Gran Coupe.

Nå har vi altså en ny, litt mindre og billigere godbit i vente.

4-serien fra BMW er basert på 3-serien. Det BMW har gjort, er å nappe ut coupe- og cabrioletutgaven og gi den eget navn. Nå kommer altså tredjemann i denne modellrekken.

Med nedfelt baksete blir bagasjeplassen stor - ikke minst gjør den store bakluka at det er mulig å få med seg store gjenstander.
Med nedfelt baksete blir bagasjeplassen stor - ikke minst gjør den store bakluka at det er mulig å få med seg store gjenstander.

Les vår test av 6-serie Gran Coupe her:

Stor bakluke

4-serie Gran Coupe blir da nødvendigvis temmelig lik 3-serie sedan, men med stor bakluke og kombiløsning, i stedet for tradisjonelt sedan-bagasjerom.

Det gir ikke nødvendigvis mye mer plass, men det gjør inn- og utlasting enklere.

Det er også lettere å få med seg større gjenstander. For øvrig er det helt klart at designet teller tyngre enn praktiske egenskaper på denne bilen. Dette skal være sporty og elegant, kunder med stort plassbehov får heller velge stasjonsvogn.

BMW er på plass i enda en nisje når de snart skal lansere 4-serie Gran Coupe. Den er på størrelse med 3-serie sedan, men med kombi-karosseri.
BMW er på plass i enda en nisje når de snart skal lansere 4-serie Gran Coupe. Den er på størrelse med 3-serie sedan, men med kombi-karosseri.

Men denne modellen har BMW foreløpig ingen konkurrent til ...

Også 4x4

Bagasjerommet er like stort som på 3-serie sedan, det vil si 480 liter. 4-serie Gran Coupe er 4,63 meter lang, dermed plasserer den seg litt mellom bilklassene, også det et helt bevisst valg.

Motorutvalget blir sannsynligvis hentet direkte over fra coupe og cabriolet.

I utgangspunktet er det bakhjulstrekk, men Gran Coupe kommer også med 4x4, i første omgang på modellene 428i og 420d. Det er naturligvis svært attraktivt i vinterlandet Norge.

LES OGSÅ: BMW 6-serie Gran Coupe: Her er de første bildene