BMW 325i: Denne cabrioleten kan du tjene penger på

Lekker og toppløs BMW som nå har fått klassiker-status.

1985, BMW E30, 325i cabriolet
1985, BMW E30, 325i cabriolet

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg er en gutt på 17 som ser etter bil til jeg blir 18. Jeg ser hovedsakelig etter cabriolet. Jeg må egentlig ha automat p.g.a. en gammel ankelskade på venstrefoten som barn. Når det kommer til den økonomiske fronten har jeg vel rundt 100.000 å bruke. Det er så mye forskjellig på markedet så jeg er forvirret Hva anbefaler du meg å kjøpe??? Med vennlig hilsen Håkon Magnus Glomsaker

Benny svarer:

Hei Håkon Magnus.

Du er i full gang med planleggingen av bilkjøp til 18 års-dagen skjønner jeg. Det er bra – slike gutter vil gamle Norge ha!

Deilig med cabriolet på sommeren, i alle fall. Kanskje ikke fullt så kult på vinteren, men det er jo lenge til!

Du har helt rett. Utvalget av cabrioleter er veldig stort, og prisene absolutt til å leve med.

Det at du bør ha en automatbil setter noen begrensninger, men det finnes fortsatt muligheter til å finne fine og gode biler som vil gi den massevis med kjøreglede.

Jeg har siden høsten 1986 hatt en veldig stor og våt cabriolet-drøm, som kanskje kan bli virkelighet for deg. Den høsten sto det nemlig hos BMW-forhandleren på Lillehammer en knallrød BMW 325i cabriolet (E30) med beige skinninteriør og feite BBS-felger.

Jeg kjørte den gangen VW Golf GTI og var og tittet på den bilen sikkert to ganger i uka, men var jo sjanseløs på prisen. Selgerne bare smilte overbærende til meg da jeg kom tilbake gang på gang og tenkte sikkert: Der er han tullingen der, igjen.

Men jeg bestemte meg for at en dag - da skal jeg ha en slik bil... Det er en av mange bildrømmer jeg aldri har fått realisert.

Nå derimot, kan du få en fin 325i cabriolet (evt 320i) for det beløpet du har til rådighet. Største problemet er kanskje å finne en bil som skikkelig fin og ikke er rusten, slitt, ombygd og har gått for langt... Men finner du en så er dette – i alle fall i mine øyne - en sikkelig cabriolet-klassiker allerede.

Ja, finner du et fint eksemplar og tar godt vare på den, er dette en bil som vil stige i verdi framover. Disse har vært på "prisbunnen" og har begyte å klatre.

I tillegg er den jo også ganske praktisk. Du har både bakseter og brukbar bagasjeplass. Ulempen er at det som nevnt begynner å bli en gammel bil, men den er fortsatt lekker!

Lykke til som cabriolet-eier etter hvert!

Les mer BMW E30 i vår store bruktbilguide:

Del med facebook-vennene dine


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du andre forslag til cabriolet med automatgir - skriv inn i kommetarfeltet under: