BMW 3 serie i Touring utgave nærmer seg stadig. Her er en testbil avbildet nesten uten kamuflasje   og det avslører mye om hvordan bilen vil bli seende ut. (Foto: Scoopy)
BMW 3 serie i Touring utgave nærmer seg stadig. Her er en testbil avbildet nesten uten kamuflasje og det avslører mye om hvordan bilen vil bli seende ut. (Foto: Scoopy)

BMW 3-serie Touring: Nå er denne storselgeren like rundt hjørnet

Kjøreglade familier gleder seg – nå kommer snart stasjonsvognen.

BMW 3-serie er en nytelse for den som liker å kjøre litt aktivt. Bakhjulstrekk og nytt understell i kombinasjon med friske motoralternativer, gjør den til en sprek og leken bil.

Foreløpig får du den kun som sedan. Men de som utålmodig teller ned til de kan kjøpe den som stasjonsvogn - og de er mange - kan glede seg over at ventetiden snart er omme.

Etter sommerferien, nærmere bestemt i september, er den her: 3-serie Touring.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Her er BMWs nye storselger

Bilder av testbiler som blir mindre og mindre maskert er et tegn på at vi nærmer oss lansering. Og selv om offisielle detaljer er sparsommelige, kan vi røpe at bilen vokser i alle retninger. Det betyr mer plass – noe som også er nødvendig om en skal ta opp bagasjeromskampen mot Audi A4 (490 liter) og Mercedes C-klasse (485 liter).

Den nye sedanen byr på 480 liter bagasjeplass – og vi regner med at Touring-varianten vil ende på drøyt 520. Det er i tilfelle en betydelig økning fra 460 liter på dagens modell.

BMW 3-serie Touring. (Foto: Scoopy)
BMW 3-serie Touring. (Foto: Scoopy)

Praktiske løsninger

I tillegg blir det mer praktiske løsninger, som for eksempel 20/40/20-deling av baksetene, som det forventes vil kunne legges helt flatt.

Og i kjent BMW-stil vil også vinduet i bagasjeromsdøra kunne åpnes separat for å gjøre innlasting lettere.

Alt dette er ting stasjonsvognelskende nordmenn setter pris på – vi liker å kunne laste bilen full av både unger og bagasje.

LES OGSÅ TEST BMW 320 D xDrive: Dyr kjøreglede

Hybrid

Den nyeste Efficient Dynamics-teknologien vil naturligvis også være tilgjengelig på 3-serien.

Mest miljøvennlig blir nok den kommende hybridmodellen, der en tresylindret motor jobber sammen med elmotoren.

Her snakker vi start/stopp-system, spesialdekk, solar takluke som gir strøm til bruk av interiørfunksjoner, regenerering av kraft ved hjelp av bremsene og en egen hybridmodell.

Etter hvert vil du også kunne få flere andre modeller på samme plattform. En GT er for eksempel planlagt, og det kommer selvsagt både coupe og cabriolet.

Men det er stasjonsvogna vi trykker til vårt bryst her hjemme – og som vil stå for brorparten av salget.

I september kommer 3-serien som stajonsvogn i Norge. (Foto: Scoopy)
I september kommer 3-serien som stajonsvogn i Norge. (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: Bruktimport: BMW 318 Touring: Spar 70.000 kroner