BMW 3-serie GT: Her er BMWs siste sprell

Ser du hvilken modell denne baseres på?

Den er fremdeles veldig godt kamuflert, men om ikke lenge vil den bli presentert på bilmessen i Geneve: BMW 3 serie GT. (Foto: Scoopy)
Den er fremdeles veldig godt kamuflert, men om ikke lenge vil den bli presentert på bilmessen i Geneve: BMW 3 serie GT. (Foto: Scoopy)

BMW lanserte mot slutten av året i fjor siste generasjon av sin største volumselger, nemlig den nye 3-serien. Den kommer i mange ulike utførelser, som sedan, coupe, stasjonsvogn og cabriolet.

Men den vil også være utgangspunkt for en annen modell, nemlig en GT, som står for Grand Tourer. Her har vi fått noen rykende ferske bilder av den, like før den skal avdukes.

Del med dine Facebook-venner

Fra før har vi jo en 5-serie GT. Dette utgjør en av BMWs mer omdiskuterte design. Hvordan den skal beskrives? Tja, si det. Lett å putte i en bås er den i alle fall ikke. Vi snakker om en høyreist bil, som kombinerer et slags coupe/crossover/SUV-uttrykk – med god takhøyde, ekstra bakseteplass og en kombi/coupebakende.

Vi har testet 5-serie GT, se hva vi syntes:

Den kommende GT-en vil baseres på akkurat samme lest – også den vil helt sikkert vekke debatt når den vises uten kamuflasjen.

BMW 3-serie GT. (Foto: Scoopy)
BMW 3-serie GT. (Foto: Scoopy)

Aggressiv

5-serie GT er faktisk basert på 7-seriens plattform, for å gi tilstrekkelig med plass. Men 3-serie GT vil bli basert på den nye 3-serien.

Bilen blir tilgjengelig med både bakhjulsdrift og xDrive – mens motorisering blir sørget for av diverse fire- og sekssylindrede motorer.

Bildene tatt av Scoopy indikerer også at GT-en vil få det samme aggressive uttrykket foran som resten av 3-serien.

I kjent BMW-stil er det også korte overheng både foran og bak.

Kannibalisme

Prismessig ventes bilen å legge seg over 3-serien – og posisjonerer seg perfekt til å ta opp konkurransen med Audi A5/A4 Avant) og Q5/3.

Men BMW risikerer også kannibalisme. Her kan en få kunder som også vurderer X3 og 5-serie GT.

Bilen ventes å bli avduket under Genève-messen første uka i mars. Vi kommer selvsagt tilbake med både bilder og teknisk informasjon når dette slippes.

BMW 3-serie GT. (Foto: Scoopy)
BMW 3-serie GT. (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: – Hvilken BMW gir meg mest oppmerksomhet for pengene?