BMW 3-serie: Det er en grunn til at den er råbillig ...

Hadde DU våget å kjøpe?

Når rattet er på denne siden   da er ikke bilen enkel å selge brukt i Norge!
Når rattet er på denne siden da er ikke bilen enkel å selge brukt i Norge!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Har "ramlet over" en ganske spesiell BMW 3-serie. Den har nemlig rattet på høyre side, har vært med på flyttelasset til en familie som har flyttet hjem fra England for flere år siden. Avgift og alt sånt er naturligvis betalt og den har vanlige norske skilter.

Nå har jeg fått tilbud om å kjøpe den via noen felles bekjente og prisen er råbillig. Jeg har egentlig ikke råd til så fin bil, men hvis jeg kjøper denne har jeg faktisk det. Derfor er jeg veldig fristet, for å si det mildt.

Hva tror du om verditapet på en slik bil videre? Vil det være vanskelig å venne seg til å sitte på andre siden? Jeg regner med at det blir regnet som trafikksikkert nok ettersom bilen er godkjent og skiltet på i Norge.

Hilsen en som drømmer om BMW hele døgnet!

Benny svarer:

Hei BMW-drømmer – jeg kjenner igjen den følelsen! Jeg synes absolutt ikke det er noe særlig morsomt å ødelegge drømmer, men her tror jeg at rådet mitt må være at du i alle fall bør tenke deg veldig godt om før du slår til.

For å ta verditap først: Ettersom du får den – som du skriver – "råbillig", er jo mye av verditapet tatt allerede. Men høyrerattede biler er generelt veldig tungsolgte i Norge. Du risikerer helt klart å brenne inne med den, eller omtrent måtte gi den bort, når den dagen kommer.

Og det er det naturligvis gode grunner til. Du vil ganske fort oppdage at innkjøring til parkeringshus (der du må trekke lapp/sette inn kredittkort) blir en seriøs utfordring. Manuelle bomstasjoner blir heller ikke veldig morsomt. Her hjemme er jo alt lagt opp til at bilene SKAL ha rattet på venstre side, det skaper mange snodige problemer for dem som sitter på andre siden.

Bare å prute!

Selve tilvenningen går nok greit, men jeg tipper det skal ta litt tid før du blir helt fortrolig med høyrerattet bil, kanskje blir du det aldri.

Men hvis det er slik at du MÅ ha denne bilen, anbefaler jeg i alle fall at du får lånt den til en skikkelig prøvetur først, slik at du får testet ordentlig hvordan det føles å sitte på høyresiden. Og jeg ville ikke nølt med å prute litt ekstra, selv om prisen i utgangspunktet er svært gunstig. Dette er som sagt en bil som overhodet ikke er enkel å selge.

Du bør også ha et langt perspektiv på selve eierforholdet. Her er nok bruksglede og bruksnytten helt klart høyere enn verdien på bilen, må du selge igjen fort risikerer du å tape mye penger.

Ønsker deg lykke til – uansett hva du velger å gjøre!

Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Lyst på brukt BMW? Her får du full oversikt

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: