BMW slapp den splitter nye 1 serien så sent som i fjor høst   men alt nå er det lekket ut bilder av en faceliftet versjon av den på Internett. Det er trolig to grunner til den rekordraske make over en.
BMW slapp den splitter nye 1 serien så sent som i fjor høst men alt nå er det lekket ut bilder av en faceliftet versjon av den på Internett. Det er trolig to grunner til den rekordraske make over en.

BMW 1-serie: BMWs minstemann blir ny - rekordtidlig

Allerede et drøyt år etter lanseringen lekker spionbilder av en ny modell.

Å ta spionbilder av nye bilmodeller under testing er en hel liten industri. Nå har de første bildene dukket opp av en kamuflert BMW 1-serie, den tyske premiumprodusentens modell i Golf-klassen.

I utgangspunktet er dette helt normalt – de aller fleste modellene får en facelift en gang eller to i løpet av livsløpet. Det som imidlertid er spesielt i dette tilfellet, er at bilen som får en make over kun er et drøyt år gammel.

Rask endring

Vanligvis kommer nemlig facelift som et friskt pust etter tre-fire år – slik at ventetiden til en helt ny modell kommer på markedet føles litt kortere. Men dagens 1-serie ble altså avduket så sent som i fjor, likevel skal utseendet endres allerede.

Det er blant annet svenske Automotorsport som har vist de aktuelle spionbildene.

LES OGSÅ: Her er den splitter nye 1-serien fra BMW

Store lykter

Vi skal være de første til å glede oss over at det kommer en endring på denne bilen. 1-serien er slett ikke den vakreste modellen i BMWs sortiment, noe vi mener i stor grad skyldes en heller "storøyd" front. Vi tenker da på de svært dominerende frontlysene – som i forhold til resten av selve bilen blir veldig store.

Det er blant annet disse som nå blir endret..

Vi synes hvitt er en kledelig farge for 1-serien - da blir de store lyktene blir litt mindre framtredende.
Vi synes hvitt er en kledelig farge for 1-serien - da blir de store lyktene blir litt mindre framtredende.

Mercedes har også kommet med en modell i Golf-klassen – lest testen vår her

Skal ligne på 2-serien

Maskeringen skjuler naturligvis detaljene, men mye tyder på at lyktene blir mindre, og at både nyrene i grillen og luftinntakene i fangeren foran blir større.

Hovedårsaken til endringene er nok imidlertid at 1-serien skal ligne på den kommende, nye modellen: 2-serie. Denne skal erstatte 1-serie coupe og cabriolet.

Etter hvert skal det også være snakk om en sedanversjon basert på 1-serien – men om den får det nye modellnavnet er foreløpig mer usikkert.

LES OGSÅ: Er dette en god ungdomsbil?

Klar i 2014

Automotorsport skriver at både den nye 1-serien og 2-serien vil komme på markedet i 2014.

Bak på bilen som er fanget på spionbildene er det ingen synlige eller forsøkt skjulte, nye detaljer.

Vi omtalte BMW 116i som "en liten skatt av en bil" – les hvorfor i vår test her