Dette er bilen Jeremy Clarkson mener er årets morsomte bil i 2011. Vi kan ikke annet enn å si oss ganske så enig...
Dette er bilen Jeremy Clarkson mener er årets morsomte bil i 2011. Vi kan ikke annet enn å si oss ganske så enig...

BMW 1 M Coupe: Dette er Top Gear-sjefens favorittbil i 2011

Egentlig litt rart, siden han bare så vidt får plass i den ...

Top Gears Jeremy Clarkson har ikke for vane å være mild i sin kritikk når bilene ikke faller i smak. Men på samme tid mangler det ikke på entusiasme når han finner en modell han liker.

Det har de siste årene blitt en tradisjon at Clarkson har gitt ut en DVD med det han omtaler som de beste bilene som er kommet ut det året.

2011 er intet unntak. Det som nærmest kan betegnes som et unntak, er at han denne gangen har valgt to BMW-er blant sine favoritter.

Del med dine Facebook-venner

Tørket tårer

Den frittalende programlederen har slaktet flere BMW-er ganske ettertrykkelig i programmet som har rundt 350 millioner seere. Blant annet fikk første generasjon X3 gjennomgå en såpass verbal slakt at det trolig satt både BMW-ansatte og kunder og vekselvis tørket tårer og bannet høylytt etterpå.

Men denne gangen er han altså full av lovord. Og i tittelen Årets Bil 2011 går faktisk til den nye 5-serien – nærmere bestemt 535 D. Den har vi kjørt også – og kan så absolutt si oss enige i at dette er en super bil.

Den har på mange måter alt: Lavt forbruk, ekstreme ytelser, høy komfort, praktiske løsninger og god plass.

For bilentusiastene er det likevel en kåring som nok henger høyere enn denne ...

LES OGSÅ: Terningkast 5 til Top Gear Live

Ukjent Clarkson-stil

Favoritten hans, den morsomste bilen i 2011, er nemlig noe helt annet. Det er riktignok en BMW, men her spiller ikke forbruk, miljø, koppholdere eller stereoanlegg noen rolle. Ei heller pris eller utstyr.

I denne kåringen er det bare én ting som betyr noe: Hvor mye glede gir bilen deg når du kjører den? Og til det formålet var det BMW 1 M Coupe som var uovertruffen.

Top Gear har testet biler som Ferrari FF, McClaren, Lamborghini Gallardo Performance og Nissan Skyline i 2011 – men ingen av disse når altså ikke opp til den vesle bayerske raketten.

I ukjent Clarkson-stil finner han omtrent ingenting å sette fingeren på – og bruker mange minutter av programmet på ukritisk beundring av BMWs minste M-bil.

LES OGSÅ: Ferrari FF: Nå er drømmebilen i Norge

Kan få stikke av med kjæresten din

Undertegnende har selv beskrevet 1 M Coupe på følgende måte: Du kunne tilgitt denne bilen din for å stikke av med kjæresten din og brenne ned huset så snart du jager turtallet oppover forbi 3.000 o/m.

Les hele testen vår av BMW 1 M Coupe her

Vi kan med andre ord gi vår fulle tilslutning til Clarksons konklusjon – men har selvsagt ikke like omfattende sammenligningsgrunnlag.

Det vi kan skrive under på, er imidlertid at om du får sjansen til å prøve en 1 M Coupe, så la den for alle del ikke gå deg forbi. Du har en uforglemmelig opplevelse i vente ...

BMW 1 M Coupe. Har du kjørt den, vil du i lang tid etterpå være
BMW 1 M Coupe. Har du kjørt den, vil du i lang tid etterpå være

LES OGSÅ: Beskylder Top Gear for elbiljuks