Blir SUV for brautende? Sjekk denne

Kommer til høsten og blir billigere enn dagens folke-SUV-er.

PS Mitsbubishi ASX
PS Mitsbubishi ASX

Til høsten 2010 får Mitsubishi Outlander en ny lillebror på det norske markedet. Da er det nemlig klart for lille-SUV-en ASX - eller "compact crossover" som Mitsubishi selv kaller den.

Dette er en av mange biler som er på gang i denne klassen. Vi snakker høyreist kompaktbil med både to- og firehjulstrekk. De skal stjele salg fra dagens SUV-er som mange oppfatter som unødvendig store. Og dessuten skal de ta markedsandeler fra både Golf- og Passat-klassen.

Billigere enn folke-SUV-ene

Mitsubishi har lange 4x4-tradisjoner. Pajero er en offroad-legende og de siste årene har Outlander tatt SUV-markedet med storm.

ASX skal prises et godt stykke under bilene som i dag regnes som folke-SUV-er: Outlander, CR-V og Tiguan - for å nevne noen.

Les duellen mellom CR-V og Tiguan - klikk her:

SUV-faktor

ASX ble første gang vist for snart fire år siden, da kalte Mitsubishi den Concept cX. Nå er bilen i produksjon og skal debutere på det japanske markedet allerede i februar. Tenk Nissan Qashqai med en dose Suzuki SX4 og i tillegg litt designinspirasjon fra Lancia Delta - og da er du ikke langt unna denne bilen.

De utvendige målene er kompakte.

SUV-faktoren er bevisst tonet ned, men framkommeligheten sikres av et skikkelig 4x4-system - hvis du ønsker det. Du kan selvfølgelig få den med "bare" forhjulstrekk også.

Vises i mars

I tillegg til andre tilgjengelige drivlinjer vil den europeiske versjonen bli tilpasset en helt ny 1.8 liter turboladet dieselmotor med direkte innsprøyting og Euro-5 standard. Denne motoren har også stop/start teknologi.

Kombinert med en 6-trinns manuell girkasse vil Mitsubishi ASX bli en utslippsvennlig og drivstoffeffektiv familiebil.

Den europeiske premieren skjer på Geneve-utstillingen i mars. Lanseringsdato i Norge er ikke klar, men vi snakker i løpet av tredje kvartal 2010.

Outlander er en svært attraktiv bruktbil - les mer om den her

PS-mitsubishi-ASX-II
PS-mitsubishi-ASX-II