– Blir man virkelig bilsyk av å kjøre SUV?

De har blitt advart mot å kjøre høy familiebil. Hva mener du?

Volvo XC90   en av SUV ene som kan krenge en god del hvis du ikke velger sporty utgaver.
Volvo XC90 en av SUV ene som kan krenge en god del hvis du ikke velger sporty utgaver.

Lurer du på noe om bil?

Da er Broom-forumet stedet for deg! Her er det mange som kan mye – og som gjerne deler kunnskapen sin med andre

Noen av dem som ber om et råd akkurat nå, kaller seg "Trebarnsfamilie". De funderer på å kjøpe SUV – men bekymrer seg for én ting:

Her er spørsmålet – og svarene som har kommet så langt:

Trebarnsfamilie

Hei vi er en familie på fem, to voksne og tre barn, og vi er på utkikk etter ny bil i høst. Det er planen å kjøpe en større SUV med god plass til alle pluss bagasje, er forberedt på at det må koste litt, selv om vi kjøper brukt bil.

Nå hører jeg imidlertid fra flere hold at det er en svakhet med disse bilene at de krenger mye og at ungene blir lett bilsyke av å sitte på i en SUV og slik kan vi naturligvis ikke ha det. I verste fall må vi få forsøkt å låne en bil eller to for å undersøke dette men før vi går så langt hadde det vært interessant å høre om noen her har erfaringer.

Vi vurderer ganske åpent så langt men favorittene er Mercedes ML, Volvo XC90, Jeep Grand Cherokee og Toyota Landcruiser.SUV på godt og vondt

Hei! Du sier ikke noe om pris, men jeg har noen synspunkter til deg: Det er nok ikke så ille som noen kanskje vil ha det – dette handler jo mye om kjøremønster også.

Noen SUV-er er mer utsatt for å krenge i svingene enn andre. Jeg vil anbefale Touareg med justerbart understell. Den takler det meste, har god plass og ingen kjente store problemer (selv om det naturligvis er feil på alle biler ...) XC90 og Cherokee er nok ikke de som holder balansen best i svingene.

BMW X5 av den nye typen går også an – den gamle blir for trang for fem personer, fordi bagasjerommet er for lite. Ellers kan du jo også sjekke ut Audi A7 – som bruktbil begynner den å falle ganske mye. Disse har også justerbart understell og gode kjøreegenskaper – størrelse og høyde tatt i betraktning.

ML er også en fin bil (det nye karosseriet) med gode kjøreegenskaper. Den er imidlertid ikke større enn den må være om du har tre barn. Uansett – lykke til!

LES OGSÅ: Splitter nye M-klasse blir 100.000 kroner rimeligere
Anders

Du mener vel Q7? A7 er vel ikke noe særlig til familiebil, ei heller har den rukket å falle noe.

Men om 500.000 og opp blir litt i overkant, vil jeg anbefale Legacy/Outback/Forester. Har kjørt en del Forester, og maken til kjøremaskin skal du lete lenge etter. God plass har den og, både i baksetet og bagasjen. Outbacken vel har litt bedre bagasjeplass, så med familie på 5 ville jeg nok gått for den.

XC70 er det trygge, fornuftige alternativet, som også har litt bedre plass enn Outback igjen. De telles kanskje ikke som SUV'er, men de har vel så bra fremkommelighet som X5 og XC90, om ikke bedre. Spesielt Outback/forester, som har skikkelig 4WD-system, ikke Haldex som Volvo bruker.

Om dere skulle bestemme dere for Grand Cherokee, har vi en grå '04 modell 2,7 CRD Overland med 176.500 på meteret, som vi skal ha 235.000 for. Nylig tatt storservice hos Branko's Auto i Tønsberg (merkeverksted). I ferien kjørte vi fra Nøtterøy til Smøla via Bergen og tilbake, 2,500km uten så mye som en feiltenning. (Finn-annonsen har gått ut, men tilbudet står.)

Les mer om brukt Jeep i Brooms bruktbilguide - klikk her:
Frederik

Bare en tullemyte fra den tida det var bare Range Rovere og amerikanere i denne klassen. Det er nok slutt på det hos de aller aller fleste nå. SUV krenger gjerne litt mer fordi den har høyere tyngdepunkt men har da aldri hørt at noen har blitt mer bilsyke for det, så mye er det ikke snakk om.
TS

Kjøp BMW X5 2006-. Hadde XC90 Sport før og det var som ei ferje i forhold, alle ble bilsyke. Plassen i X5-en er ikke så mye mindre enn i XC90, har 3 unger og får greit med oss de tingene vi trenger når vi har 3 unger som driver aktivt alpin (12-13 par med ski og fullt utstyr for alle disipliner) X5en er like god å kjøre for det.

Verdens beste SUV? Les testen av X5 her:
R-Design

Jeg kan kun fortelle om mine erfaringer som XC90-eier. Standard-versjon av XC90 (Summum og nedover) har mykt understell. Den kjente jeg vugging i og ble "noe sjøsyk" av. Går du over på Sport og R-Design, så er understellet stivet opp. Null krenging. Selv har jeg en 2009-modell av R-Design. Der har jeg ikke merket noe til det. Prøvekjørte en 2008-modell Summum. Den kjente jeg krenging på og valgte derfor R-Design i stedet, som ellers er en fantastisk bil for barnefamilier

Når jeg skulle kjøpe SUV, prøvde jeg både X5, ML og CR-V. Valget var enkelt. Lykke til i letingen.

Del med Facebook-vennend dine

Nå vil vi høre din mening!

Klikk her for å lese alle innleggene og si din mening i Broom-forumet: