Biler i grøfta
Biler i grøfta

Blir jeg lurt av forsikringsselskapet?

Bjørnar fikk en god ide om hvordan han kan spare penger på forsikringen - trodde han

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte.

Bjørnar Spør:

Hei Benny. Jeg har vært litt uheldig i vinter og bulket et par ganger. Og har fått bonustap så det virkelig svir... Så fikk jeg ideen med å bytte forsikringsselskap. Men bonustapet fulgte med over til det nye selskapet, så planen min om å spare penger på dette funket ikke.

Det kan umulig være lovlig å overvåke privatlivet mitt på den måten, når det ikke er tillatt med såkalt kartellvirksomhet i forsikringsbransjen? Jeg føler meg lurt! Håper du kan svare på dette. Hilsen Bjørnar.

Benny Svarer:

Heisann Bjørnar! Forsikringsselskapene har en fullt lovlig avtale seg i mellom som gjør det mulig å innhente opplysninger om kundenes bonusforhold. Dette for at de skal kunne sette riktig premie på hver enkelt kunde. Og det bygger på prinsippet om at kunder med mange selvforskylte skader skal betale en høyere premie enn de som kjører skadefritt år etter år.

Og utveksling av bonusinformasjon bidrar til å gjøre dette rettferdig.

Så beklager Bjørnar – du slipper nok ikke unna så lett! Men jeg anbefaler deg å ta en telefon og forsøke å prute litt på forsikringspremien. Det gjorde jeg med Porschen min og sparte 2000 kr på det!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her