Vegetarianere bør holde seg langt unna Audis skinnseter. (Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix)
Vegetarianere bør holde seg langt unna Audis skinnseter. (Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix)

Blir han Audis neste setetrekk?

Siste nytt fra Audi: Nå er det kun okser som får bli skinnseter!

Tyskere er som kjent temmelig detaljfokusert, og Audi er ikke noe unntak. I en pressemelding slår de fast at kuer nå er ute!

- Skinnene fra kuer er rett og slett for små og mindre homogene, derfor tilfredstiller de ikke de strenge kvalitetskravene, slår de fast.

Nå er det kun okser som gjelder, på grunn av skinn-kvaliteten.

45 tester

Når Audi har funnet en passende okse, bruker de bare de beste områdene. Og det stopper ikke der..

Etter at skinnet er farget, gjennomgår det 45 tester for å finne ut hvor holdbart det er. Og etter så mye jobb ville det vært trist om setene luktet vondt.

Les hva Broom synes om sittekomforten i skinntrukket Audi Q5 - klikk her:

Sniffejobb

Vet du fortsatt ikke hva du skal bli når du blir stor? Da har kanskje Audi jobben for deg. I tillegg til ingeniører, designere, arbeidere og selgere har de et eget nese-lag.

Siden 1985 har de tatt stikkprøver av materialene som skal brukes i bilproduksjonen, og ved hjelp av luktesansen luker de ut de dårlige aromaene. Nesene deres går over rundt 500 komponenter for hver eneste modell.

Seks personer jobber kun med dette. Du må stumpe røyken og har du forkjølelse, må du holde deg hjemme. Men har du en sensitiv nese, er det kanskje noe for deg?

Koster flesk

Kanskje er dette noe av forklaringen på hvorfor Audi tar seg så godt betalt for skinnsetene sine? I en Audi A6 koster det 24 840 kroner, det får du en helt kurant bruktbil for.

Fin Golf til 25 000 kroner? Les hva du skal sjekke her.

Er du vegatrianer synes vi du skal spare de pengene og heller gå for stoff. Men er du et kjøttspisende luksusdyr, må vi innrømme at setene er veldig gode å sitte i.

Audi Q7
Audi Q7